Για τη νίκη στις 18:30 η Εθνική με Εσθονία στα «Δύο Αοράκια»

Μπάσκετ
Για τη νίκη στις 18:30 η Εθνική με Εσθονία στα «Δύο Αοράκια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος το 3χ3 για τους παίκτες του Σκουρτόπουλου

Έχοντας πλέον προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και δουλεύοντας σε φουλ ρυθμούς τις τελευταίες τέσσερις μέρες, η Εθνική μας ομάδα καλείται να ξεπεράσει σήμερα (18:30, ΕΡΤ1) το εμπόδιο της Εσθονίας, διατηρώντας το αήττητο σερί της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο που αναμένεται να δώσει δυναμικό “παρών” και σήμερα στο κλειστό στα Δύο Αοράκια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παλέψει για το “3 στα 3”, καθώς κάθε απώλεια θα μετρήσει στη συνέχεια των προκριματικών.

Και από αυτά τα παιχνίδια θα απουσιάσουν οι διεθνείς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (έχουν υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα), όμως ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει στη διάθεσή του 15 αθλητές αποφασισμένους να τα δώσουν όλα για τη νίκη...

«Η ομάδα είναι έτοιμη σε πολύ μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός χθες, και εξήγησε ότι «κάναμε μια προπόνηση στην Αθήνα και άλλες τρεις εδώ, που μας επέτρεψαν να δουλέψουμε με ηρεμία και αφοσίωση. Για απόλυτη ετοιμότητα δεν μπορούμε να μιλάμε, γιατί οι παίκτες πρέπει να διαγράψουν την καθημερινότητα στις ομάδες που αγωνίζονται και ξαφνικά να αποκτήσουν την ταυτότητα της Εθνικής. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλη διάθεση, έχει γίνει καλή δουλειά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

Η Εσθονία δεν αναμένεται εύκολη αντίπαλος, καθώς «παίζει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Έχει πολλά ελαφριά κορμιά, δεν έχει βαριά σέντερ, παίζουν πολύ με το περιφερειακό σουτ και προσπαθούν να το δημιουργήσουν με πάσες μετά από ντράιβ. Νούμερο ένα για μας είναι η σοβαρότητα που θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί σε όλες τις επαφές, να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ λόγω μεγέθους και να αξιοποιήσουμε το ποστ παιχνίδι. Πιστεύω πως το ένα θα φέρει το άλλο και όλα θα πάνε καλά», επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικό “παρών”.

«Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι. Περιμένουμε μεγάλη βοήθεια. Η ατμόσφαιρα στο ματς με το Ισραήλ το Νοέμβριο ήταν πολύ καλή και μπορεί αύριο (σ.σ. σήμερα) να είναι ακόμα καλύτερη, γιατί ο κόσμος εδώ είναι πολύ ζεστός με την Εθνική. Θέλουμε κι εμείς να τους το ανταποδώσουμε με ένα ακόμη καλό παιχνίδι και τη νίκη».

Αισιοδοξία στην Εσθονία

Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία βλέπουν το σημερινό παιχνίδι οι Εσθονοί, όπως επισήμανε ο προπονητής της ομάδας Τιτ Σοκ στις δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ.

«Είμαστε έτοιμοι. Θα είναι πολύ δύσκολη μάχη, γιατί είναι μια ομάδα που πηγαίνει στο λόου ποστ, προσπαθεί να παίξει κοντά στο καλάθι και εμείς είμαστε πιο “κοντή” ομάδα. Αλλά θα παλέψουμε και δε θα έχουμε πρόβλημα», είπε αρχικά ο προπονητής της Εσθονίας και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Άρη. Για τον Τιτ Σοκ η ευστοχία της ομάδας του θα παίξει καθοριστικό ρόλο. «Θα πρέπει να βάλουμε τα τρίποντα, γιατί αλλιώς θα είναι δύσκολο να μείνουμε στο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να κοντρολάρουμε το ρυθμό, γιατί αν τρέξουμε απέναντι στην Ελλάδα δε θα είναι καλό για εμάς, ειδικά τώρα που παίζουμε εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News