Μπάσκετ

Σκουρτόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι για την Εσθονία»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί ότι η βοήθεια του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική

Η δύναμη στις επαφές, τα ριμπάουν και η κυριαρχία της Εθνικής μέσα στη ρακέτα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αυριανού αγώνα με την Εσθονία

Έτοιμη είναι η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών για το αυριανό παιχνίδι με την Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Αυτό επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στις δηλώσεις του για το αυριανό παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 18:30 στο κλειστό στα Δύο Αοράκια.

 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε ότι η Εσθονία χρειάζεται προσοχή, όμως επισήμανε ότι με τη βοήθεια του κόσμου η «γαλανόλευκη» θα καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

 

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε: «Η ομάδα είναι έτοιμη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κάναμε μια προπόνηση στην Αθήνα και άλλες τρεις εδώ, που μας επέτρεψαν να δουλέψουμε με ηρεμία και αφοσίωση. Για απόλυτη ετοιμότητα δεν μπορούμε να μιλάμε, γιατί οι παίκτες πρέπει να διαγράψουν την καθημερινότητα στις ομάδες που αγωνίζονται και ξαφνικά να αποκτήσουν την ταυτότητα της Εθνικής. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλη διάθεση, έχει γίνει καλή δουλειά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι και για αύριο, αλλά και για την Κυριακή», πρόσθεσε.

 

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει απέναντι στην Εσθονία η Εθνική, απάντησε: «Τα πάντα πρέπει να προσέξουμε. Η Εσθονία παίζει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Έχει πολλά ελαφριά κορμιά, δεν έχει βαριά σέντερ, παίζουν πολύ με το περιφερειακό σουτ και προσπαθούν να το δημιουργήσουν με πάσες μετά από ντράιβ. Νούμερο ένα για μας είναι η σοβαρότητα που θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα, θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί σε όλες τις επαφές, να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ λόγω μεγέθους και να αξιοποιήσουμε το ποστ παιχνίδι. Πιστεύω πως το ένα θα φέρει το άλλο και όλα θα πάνε καλά».

 

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής. «Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι, περιμένουμε μεγάλη βοήθεια. Η ατμόσφαιρα στο ματς με το Ισραήλ το Νοέμβριο ήταν πολύ καλή, μπορεί αύριο να είναι ακόμη καλύτερη γιατί ο κόσμος εδώ είναι πολύ ζεστός με την Εθνική και να τους ανταποδώσουμε με ένα ακόμη καλό παιχνίδι και τη νίκη».

 

Σχόλια