Αθλητισμός

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Σαμαρά

Ο «αετός» του ελληνικού βόλεϊ εδώ και τρεις μέρες σκόρπισε τη θλίψη με τον απροσδόκητο χαμό του κι ακόμα πολλοί δεν έχουν συνειδητοποίηση αυτό που έχει συμβεί. Ο Νίκος Σαμαράς, μόλις 42 ετών, έφυγε από τη ζωή και σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός θα αποχαιρετήσει έναν από τους κορυφαίους στο είδος του, έναν αθλητή – πρότυπο που δίδαξε ήθος κι επαγγελματισμό στην πορεία του στο χώρο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στη Λήμνο (15:00), από όπου κατάγεται η σύζυγός του και διαμένει εκεί με τον πεντάχρονο γιο του, τόπο στον οποίο ήταν και ο τελευταίος επαγγελματικός σταθμός του, προπονητή πια, Νίκου Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί πως η σωρός του «αετού» του ελληνικού βόλεϊ θα μεταφερθεί στο νησί του Βορείου Αιγαίου με C-130 από την Ελευσίνα, ενώ θα γίνει στάση και στην Αλεξανδρούπολη για να επιβιβαστούν σε αυτό συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος.

Όσο για τις τιμές που έχουν γίνει στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά από την Παρασκευή (04/01), όταν και συνέβη το μοιραίο, αυτές είναι αμέτρητες. Η καριέρα του στην Ιταλία έφερε και την τήρηση ενός λεπτού σιγής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος της χώρας, ενώ οι Έλληνες παίκτες της Ραβένα, της Τρεντίνο και της Κούνεο αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. Στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων Παίδων και Κορασίδων κρατήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή, ενώ ο αρχηγός της Παίδων, Γιώργος Τζιουμάκας, στο παιχνίδι με την Κροατία παρατάχθηκε με τη φωτογραφία του Σαμαρά ανά χείρας κατά την παρουσίαση των ομάδων.

Όσο για την Ορεστιάδα, ομάδα στην οποία μεγαλούργησε ο αδικοχαμένος «αετός», έχει ήδη αποσύρει τη φανέλα με το αγαπημένο του «9», ενώ αποφασίστηκε να μετονομαστεί το κλειστό γυμναστήριο της πόλης σε «Νίκος Σαμαράς». Παράλληλα, έχουν ήδη γίνει ενέργειες για να κατασκευαστεί προτομή του που θα μπει στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ το όνομά του θα δοθεί και στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου. Γνωστή είναι και η δράση του Μίλωνα, τελευταία ομάδα στην οποία έπαιξε ο Σαμαράς, καθώς δεν «κατέβηκε» στο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό μετά την απαράδεκτη απόφαση στης ΕΣΑΠ να μην αναβληθεί η αγωνιστική στην Α1 και προτίμησε να μηδενιστεί για να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή…

Πηγή: onsports.gr

Σχόλια