default-image

Το κατέκτησε ο Τιπσάρεβιτς

Σπορ
Το κατέκτησε ο Τιπσάρεβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πέμπτη αποδείχτηκε και τυχερή για τον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, ο οποίος αυτή τη φορά κατάφερε να κατακτήσει το Chennai Open κερδίζοντας με 2-1 σετ (3-6, 6-1, 6-3) τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Οι δύο τενίστες έπαιξαν πολύ όμορφο τένις και ενθουσίασαν τους 5.000 θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα στην πόλη της Ινδίας. Είναι αλήθεια ότι ο 28χρονος Σέρβος τα... χρειάστηκε στην αρχή του ματς, αλλά η σαφής ανωτερότητά του και η ισχυρή θέληση για την κατάκτηση του τροπαίου τού έδωσαν τελικά τη νίκη και τους 250 πόντους.

Ο Μπαουτίστα Αγκούτ, λοιπόν, αιφνιδίασε τον αντίπαλό του και με γρήγορο μπρέικ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να προηγηθεί με 1-0. Ο Γιάνκο μπήκε φουριόζος στο δεύτερο σετ και έφερε με άνεση το ματς στα ίσα, την ώρα που ο 24χρονος Ισπανός αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι.

Στη συνέχεια ο Τίπσα έκανε και πάλι ένα γρήγορο μπρέικ, μπήκε στη θέση του οδηγού και αφού κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του έφτασε στη σπουδαία νίκη. Ο Μπαουτίστα Αγκούτ, πάντως, πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στο τουρνουά και θα έχει σίγουρα να θυμάται τη νίκη του επί του Τόμας Μπέρντιχ και την πρώτη συμμετοχή του σε τελικό, που θα τον ανεβάσει αρκετά στην παγκόσμια κατάταξη.

"Παίζω πάντα καλά εδώ και επιτέλους κατέκτησα τον τίτλο", δήλωσε ο Τιπσάρεβιτς στην απονομή. "Είναι ένα όνειρο για εμένα, το ήθελα πάρα πολύ. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου και τον κόσμο. Θα με ξαναδείτε σίγουρα στο Τσενάι".

Ικανοποιημένος, παρά την ήττα, φάνηκε το Νο.80 στον κόσμο. "Έπαιξα το καλύτερό μου τένις εδώ και ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου. Θα θυμάμαι για πάντα την πρώτη μου συμμετοχή σε τελικό".

Ο Τιπσάρεβιτς δεν σταματάει εδώ, καθώς θα λάβει μέρος στο Kooyong Classic (9-12/1) πριν τη μεγάλη πρόκληση του Αυστραλιανού Open. Βρίσκεται σταθερά μέσα στο Τop 10 του κόσμου, αλλά φετινός στόχος του είναι να χτυπήσει την... αχτύπητη πεντάδα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News