default-image

Στειακάκης: Ο Εργοτέλης θα τα καταφέρει

Ποδόσφαιρο
Στειακάκης: Ο Εργοτέλης θα τα καταφέρει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Με γραπτή του δήλωση ο πρώην παράγοντας του Εργοτέλη και γνωστός νομικός Γιώργος Στειακάκης μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον της αγαπημένης του ομάδας...

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Στειακάκης αναφέρει:

Για όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ το τελευταίο διάστημα, έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

1. Η εντύπωση που επιχειρείται να δημιουργηθεί  στον κόσμο των φίλων της ομάδος, ότι στους κόλπους του ΕΡΓΟΤΕΛΗ ξέσπασε  «εμφύλιος σπαραγμός», είναι  αναληθής και δεν βοηθάει στη λύση του προβλήματος.

2. Η κρίση που διέρχεται ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ οφείλεται πρωτίστως στο χρέος της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, το οποίο δημιουργήθηκε την τελευταία τριετία. Δευτερευόντως οφείλεται στην παραίτηση του Δημ. Παπουτσάκη και της διοικήσεως της ΠΑΕ στις 29-12-2012, η οποία συνοδεύτηκε από ανακοίνωση με την οποία αφενός επιρρίπτει ευθύνες στους «άλλους» που δεν βοήθησαν και αφετέρου καλεί οποιονδήποτε να αναλάβει τα χρέη και την ΠΑΕ.

3. Την ίδια ημέρα,  με πρωτοβουλία των μελών της Επιτροπής που συνεστήθη από μέλη της απερχόμενης διοίκησης, κληθήκαμε συγκεκριμένα άτομα, με αποδεδειγμένη και πολύχρονη συμβολή στην πρόοδο του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, να συναντηθούμε στο ξενοδοχείο LATO προκειμένου να συζητήσουμε για την επιβίωση του Συλλόγου καθόσον υπήρχε κενό διοίκησης και το ρολόι του Εργοτέλη έδειχνε ώρα «μηδέν».

4. Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ ότι το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο ποσό των 4,5 εκατ. Ευρώ και ότι μαζί με τις υποχρεώσεις της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα φτάσει στα 6 εκατ. Ευρώ, ανταλλάξαμε απόψεις για το μέλλον της ομάδος.

5. Μάλιστα,  μάς ζητήθηκε να παρευρεθούμε την επόμενη ημέρα το πρωί στην προπόνηση της ομάδος με σκοπό να καθησυχάσουμε τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές ώστε να μην διαλυθεί η ομάδα μέχρι να βρεθεί λύση και διάδοχη κατάσταση που να καλύψει το κενό διοίκησης. Πράγματι πήγαμε και μιλήσαμε στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ζητώντας τους να κάνουν υπομονή και να μείνουν απερίσπαστοι στις υποχρεώσεις τους. Και τις δύο ημέρες ο κ. Παπουτσάκης ήταν απών αλλά και δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν για να πληροφορηθούμε τις προθέσεις του.

6. Σε επικοινωνία των μελών της Επιτροπής με το νομικό του σύμβουλο, ο τελευταίος, μετά από συνεννόηση με τον κ. Παπουτσάκη, όρισε ραντεβού για να ενημερώσει όλους μας ο νομικός σύμβουλος στο Μαρτινέγκο στις 11.30 το πρωί της 31-12-2012. Στη συνάντηση αυτή πληροφορηθήκαμε ότι τελικά δεν θα έρθει ο νομικός του σύμβουλος αλλά να πάμε στα γραφεία της εταιρείας του το απόγευμα στις 6 η ώρα. Προσωπικά εξήγησα στα μέλη της Επιτροπής ότι οι αιφνιδίως κληθέντες πρώην παράγοντες της ομάδος δεν έχουν θεσμικό ρόλο και ότι η Επιτροπή θα πρέπει να συναντηθεί με τον κ. Παπουτσάκη και, αν κρίνει ότι οι συνθήκες εξακολουθούν να επιβάλλουν τη συνδρομή μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας.  Χαρακτηριστικά εξήγησα σε όλους ότι έχει νόημα η εμπλοκή μας στα δρώμενα μόνο εάν ο παραιτηθείς πρόεδρος δηλώσει ότι πλέον δεν ασχολείται με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, άλλως θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες σε νομικό και ουσιαστικό επίπεδο. Και όλα αυτά τα δήλωσα προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή και από τα μέλη της Επιτροπής και από τους παριστάμενους πρώην παράγοντες.

7. Η ανταμοιβή μας για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση μας στο κάλεσμα ήταν η ανακοίνωση του κ. Παπουτσάκη ότι εκείνος είναι του «είναι» και όχι του φαίνεσθαι». Πού είναι δηλαδή; Γιατί ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές μάς δήλωσαν ότι δεν τον έχουν δεί πολλούς μήνες. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι όσοι ενδιαφερόντουσαν για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ πήγαν στα γραφεία της εταιρείας του το απόγευμα της 31-12-2012. Τι κρίμα! Ρώτησε τα μέλη της Επιτροπής τι έκαναν οι αδιάφοροι που προσέτρεξαν στο κάλεσμα τους; Πέραν του ενδιαφέροντος μας, που είναι αυτονόητο, ακόμη και αυτό το ελάχιστο ποσό που μας ζητήθηκε για να κάνουν Πρωτοχρονιά οι προπονητές και κάποιοι παίκτες  δεν το αρνηθήκαμε.

8. Σε περιόδους κρίσης στα μεγάλα σωματεία είναι αναμενόμενο να επικρατεί αμηχανία,  σύγχυση και προβληματισμός. Η προσπάθεια, όμως, που γίνεται να μετακινηθούν οι ευθύνες, για την τραγική οικονομική κατάσταση που έφτασε η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, και να εμφανιστεί ότι ευθύνη είναι συλλογική, όταν κανένας δεν επιτρεπόταν να έχει λόγο στη διοίκηση και στα οικονομικά τα τελευταία 5 χρόνια, συνιστά απρέπεια και ανευθυνότητα.  Εγώ τουλάχιστον,  δύο φορές εισήλθα στη διοίκηση της ΠΑΕ, τόσο του αειμνήστου Απόστολου Παπουτσάκη  όσο και του Δημήτρη Παπουτσάκη. Τα μέλη των διοικήσεων γνωρίζουν αν βοήθησα και πόσο, ακόμη και με τις διαφωνίες μου.

9. Επειδή, ό,τι και να γίνει, ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα συνεχίσει να υπάρχει, το μόνο που ζητάω είναι να ξεκαθαρίσει σύντομα ο κ. Παπουτσάκης και οι συνεργάτες του τις προθέσεις τους.  Εάν προτίθεται  να κρατήσει στη ζωή την ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, γνωρίζοντας όμως ότι κανένας δεν μπορεί να καλύψει υποχρεώσεις της οικογένειας του, όπως και κανένας άλλος της δικής μας, πλήν ημών. Εάν αποφασίσει όμως να εγκαταλείψει την ΠΑΕ, θα πρέπει να αποχωρήσει και από τον ερασιτέχνη Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ο οποίος ούτε αγοράζεται ούτε πωλείται (προπάντων οι αθλητές του), ανήκει στα μέλη του και στον κόσμο του συλλόγου, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το μέλλον του, όπως προβλέπει το καταστατικό του σωματείου.   Αυτό είναι το σωστό, το δίκαιο, το λογικό και συνετό, όπως ο ίδιος προτρέπει με την ανακοίνωση του να πράξουν όλοι.

10.  Τέλος, καλό είναι να αποφεύγονται βεβιασμένες και βιαστικές κινήσεις πανικού και απελπισίας που δίνουν εικόνα διάλυσης. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ έχει ψυχή, καρδιά και μέλη, άρα είναι και θα παραμείνει ζωντανός και θα μεγαλουργήσει ξανά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News