Αθλητισμός

Δ. Παπουτσάκης: Ο Εργοτέλης χρειάζεται ενότητα

 O πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη Δημήτρης Παπουτσάκης, με δήλωση που έκανε πριν λίγα λεπτά, ουσιαστικά απάντησε στην ανακοίνωση του Νίκου Τζώρτζογλου και τοποθετήθηκε για τις τελευταίες του ενέργεις που αφορούν στο μέλλον του Εργοτέλη. Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Ο εμφύλιος σπαραγμός είναι πάντα πιο καταστροφικός από τον πόλεμο. Σε τέτοιες δύσκολες και κρίσιμες ώρες για τον Εργοτέλη, η ενότητα και η συσπείρωση οφείλουν να αποτελούν τον βασικό στόχο. Τούτο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όσοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε πραγματικά γι’ αυτόν τον μεγάλο Σύλλογο.
Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ. Και για αυτή την ενότητα πασχίζω κι εγώ από την πλευρά μου στα πέντε χρόνια που η οικογένειά μου κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.
Ποτέ δεν θέλησα να προβάλω τις προσπάθειές μου γιατί είμαι άνθρωπος του «είναι» και όχι του «φαίνεσθε». Δεν μου αρέσει η προβολή και δεν την επιδιώκω. Αντίθετα, γνωστοποιώ αυτά που πρέπει απ’ ευθείας σε αυτούς που πρέπει.
Οφείλω, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα διότι η σιωπή μου θα πρέπει να πάψει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Από τον περασμένο Αύγουστο έχω πραγματοποιήσει δεκάδες συναντήσεις με ανθρώπους που έδειξαν ενδιαφέρον να ενισχύσουν τον Εργοτέλη. Οι προσπάθειές μου αυτές δεν είχαν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα μέχρι το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου, όταν αποφάσισα τελικώς να παραιτηθώ από την προεδρία της ΠΑΕ στο πλαίσιο της Γ.Σ.. Παραιτήθηκα από την προεδρία και όπως δήλωσα εκείνη τη μέρα όχι από την προσπάθεια. Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΕ δέχθηκα τηλεφώνημα από δύο πλευρές που είχαν δείξει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Συλλόγου μας.
Ως αποτέλεσμα ταξίδεψα στο εξωτερικό το απόγευμα με τον πρόεδρο του Γ.Σ. Εργοτέλη Μανόλη Χαρωνίτη και επιστρέψαμε το απόγευμα (18:00) της Δευτέρας 31/12. Μόλις επιστρέψαμε – και παρά την ιδιαιτερότητα της ημέρας – πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ζητήσει η Επιτροπή που αναδείχθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ.
Στη συνάντηση αυτή, που ξεκίνησε στις 18:30 της Δευτέρας, παρέθεσα εκτενώς τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και τις συνιστώσες. Η διαδικασία για την εξασφάλιση του μέλλοντος του Εργοτέλη βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της και πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση μιας συμφωνίας που εφόσον τελεσφορήσει θα αλλάξει μια για πάντα τα δεδομένα.
Όσοι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήταν εκεί. Συζητήθηκαν τόσο οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις της Επιτροπής για την εξεύρεση λύσης, όσο και η δική μου προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Στη συνάντηση, πλην εμού και του προέδρου του Γ.Σ. Εργοτέλης Μανόλη Χαρωνίτη, παραβρέθηκαν τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Γιώργος Κατρινάκης, Γιώργος Φραγκάκης, Γιάννης Δασκαλάκης και Σταύρος Λαμπράκης, ο γνωστός Εργοτελίτης και μέλος του τελευταίου Δ.Σ. της ΠΑΕ Μανόλης Παπαντωνάκης και οι δυο Νομικοί μου Σύμβουλοι.
Τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα οικονομικά της ΠΑΕ καθημερινώς προσαυξάνονται προφανώς για να εξυπηρετήσουν την ανάγκη – που έχει όποιος τα διαδίδει – να εντυπωσιάσει το ακροατήριό του. Και τέτοιες πρακτικές όχι μόνον δεν δείχνουν βούληση για την εξεύρεση λύσης, αλλά της θέτουν και εμπόδια.
Η μάχη για να μην επικρατήσει η τάση που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες για οικειοθελή υποβιβασμό του Εργοτέλη, δεν σταματά.
Και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα επικρατήσει η ενότητα, η σύνεση, το σωστό, το δίκαιο, το λογικό και αυτό που εν τέλει αξίζει και αρμόζει σε έναν Σύλλογο με το μέγεθος και το ειδικό βάρος του Εργοτέλη."

Σχόλια