default-image

Βράβευση ΑΠΟΕΛ από την UEFA

Ποδόσφαιρο
Βράβευση ΑΠΟΕΛ από την UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βραβείο «Best Sporting Progress 2012» τίμησε τον ΑΠΟΕΛ η UEFA για την εξαιρετική παρουσία του την περασμένη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Κυπριακός σύλλογος έφτασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και τιμήθηκε από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ως η ομάδα με τη μεγαλύτερη πρόοδο ανά την Ευρώπη.

Στην περυσινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι Κύπριοι πραγματοποίησαν ονειρικές εμφανίσεις. Σε ένα δύσκολο όμιλο με τις Ζενίτ, Σαχτάρ και Πόρτο κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι(!) με εννιά βαθμούς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη φάση των «16» απέκλεισαν μια παραδοσιακή δύναμη των ευρωπαϊκών κυπέλλων, τη Λιόν. Στα προημιτελικά βρήκε «τοίχος» και συγκεκριμένα τη Ρεάλ Μαδρίτης και έτσι το… ταξίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ έλαβε τέλος.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο ΑΠΟΕΛ συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά το επίτευγμά του να φτάσει μέχρι την οκτάδα, αποτελεί την κορυφαία επιτυχία στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Έτσι, η UEFA επιβράβευσε το σύλλογο για την πορεία του, δίνοντας το βραβείο για την ομάδα με την μεγαλύτερη πρόοδο, που φέρει την ονομασία «Best Sporting Progress».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News