Αυγουστή: «Ο Καρώ έχει ποιότητα και παραστάσεις, θα βοηθήσει τον ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
Αυγουστή: «Ο Καρώ έχει ποιότητα και παραστάσεις, θα βοηθήσει τον ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ανδρέας Καρώ «πατάει» Ηράκλειο σήμερα το πρωί και θα αποτελέσει τη δεύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΟΦΗ. Στα 26 του χρόνια, ο Κύπριος διεθνής κεντρικός αμυντικός έρχεται να αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα στα μετόπισθεν των Κρητικών.

«Σύμμαχος» του η εξέλιξη των τελευταίων ετών με ομάδες της Κύπρου που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και η παρουσία του στην Εθνική, ενώ το πέρασμα από Αγγλία και Ιταλία ήταν ένα ποδοσφαιρικό… πανεπιστήμιο.

Ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τον Ανδρέα Καρώ και έχει πάρει… γεύση από το «Γεντί Κουλέ», είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Ο τεχνικός της Ομόνοιας σήμερα, συνεργάστηκε στο ΑΠΟΕΛ με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ. Υπό την καθοδήγηση του, ο 26χρονος στόπερ είχε συνολικά 40 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ.

Η επίδραση του στο επιθετικό κομμάτι είναι εντυπωσιακή για κεντρικό αμυντικό και ο 46χρονος προπονητής… εξηγεί τον λόγο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο neakriti.gr.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σωφρόνης Αυγουστή ήρθε στο Ηράκλειο ως τεχνικός του Απόλλωνα Λεμεσού για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.

Γνωρίζοντας αρκετά πράγματα για το προφίλ των «ασπρόμαυρων» και ακόμη καλύτερη την αξία του Ανδρέα Καρώ, αναλύοντας τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.

«Ο Ανδρέας Καρώ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και σ’ αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρολό η παρουσία του στα γήπεδα της Αγγλίας και της Ιταλίας. Είναι ένας ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός, για αυτά που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος ο προπονητής και συμπλήρωσε: «Έχει ένα εντυπωσιακό προσόν στις επιθετικές στατικές φάσεις, καθώς έχει εξαιρετική αντίληψη και διαβάζει που θα καταλήξει η μπάλα. Έχει πετύχει αρκετά γκολ για αμυντικός και αυτό είναι ένα χάρισμα που τον διακρίνει. Από κει και πέρα, είναι γρήγορος παρά το ύψος του και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να καλύπτει την πλάτη της άμυνας. Με την μπάλα στα πόδια δεν είναι τοπ, όμως είναι σε πολύ καλό επίπεδο και με ευχέρεια να οδηγήσει το παιχνίδι».

«Ταιριάζει στην άμυνα με 3αδα»

Σύμφωνα με τον Κύπριο τεχνικό, το νέο απόκτημα του ΟΦΗ έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ταιριάζει πολύ στον σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. 

Για τα εφόδια που έχει πλέον από την ποδοσφαιρική του διαδρομή επισήμανε: «Θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην ελληνική Super League και σε μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ, που έχει φιλοδοξίες να διακριθεί την επόμενη σεζόν. Έχει την ποιότητα να βοηθήσει την ομάδα της Κρήτης. Με την επιστροφή του στην Κύπρο είχε εξελιχθεί σημαντικά, ενώ οι παραστάσεις με την Εθνική Κύπρου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το ΑΠΟΕΛ είναι ένα σπουδαίο εφόδιο για τον ίδιο».

Για την προσαρμοστικότητα που δείχνει ο υψηλόσωμος παίκτης και σε τι βαθμό… κουμπώνει στο 3-5-2, ο Σωφρόνης Αυγουστή υπογράμμισε: «Σε σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο. Ούτως ή άλλως είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις οδηγίες του προπονητή, όμως η διάταξη με 3αδα στην άμυνα ίσως του ταιριάζει λίγο περισσότερο. Γενικά όμως είναι πολύ συγκεντρωμένος στη διάρκεια του αγώνα, ακολουθώντας πιστά το πλάνο της ομάδας. Στην 3αδα της άμυνας, μπορεί να αγωνιστεί ως δεξί στόπερ, αλλά και ως κεντρικός. Είναι σε πολύ καλή ηλικία, δουλεύει στο 100% και είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του και πως λειτουργεί εντός των αποδυτηρίων: «Είναι ένα παιδί με θετικότητα. Είναι προσηλωμένος στη δουλειά του και δεν δίνει ποτέ δικαιώματα για σχόλια. Τον χαρακτηρίζει ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει, χωρίς να προκαλεί. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει και θετική επιρροή στα αποδυτήρια και ήταν πολύ αγαπητός στις ομάδες που αγωνίστηκε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News