Ο Λυσάνδρου για τους στόχους του ΟΦΗ και τον πυλώνα… Νταμπράουσκας

Ποδόσφαιρο
Ο Λυσάνδρου για τους στόχους του ΟΦΗ και τον πυλώνα… Νταμπράουσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την… ατζέντα της θεματολογίας του ΟΦΗ άνοιξε ο Μηνάς Λυσάνδρου σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν, τον Βάλντας Νταμπράουσκας και την επιρροή του στο μοντέλο λειτουργίας, αλλά και τις δύσκολες αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών με τους Γιώργο και Γιάννη Σαμαρά, αλλά και αυτή του Νίκου Νιόπλια.

Στην αρχική τοποθέτηση του στο sport24.gr αναφέρθηκε στον Λιθουανό τεχνικό: «Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι στο ποδόσφαιρο όλοι μας, καλό είναι να έχουμε στρατηγική και ας είναι και λάθος. Το πιο επικίνδυνο είναι να μην έχεις. Με Νταμπράουσκας δικαιώθηκε η στρατηγική μας, είμαι χαρούμενος γιατί ταυτόχρονα με τις αλλαγές ήρθε το αποτέλεσμα. Ήταν έργο κυρίως των ανθρώπων του τιμ και του Νταμπράουσκας, της δουλειάς του ΒΑΚ. Σαν διοίκηση παίρνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί αλλά δεν αντιστοιχεί με αυτό των προπονητών».

Για τους στόχους εντός και εκτός γηπέδου επισήμανε: «Υπάρχουν πάντα δύο επίπεδα που δουλεύουμε, μέσα και έξω από τις γραμμές. Έξω από τις γραμμές οι δουλειές είναι εξαιρετική από το 2018 που ήρθε ο Μιχάλης Μπούσης. Kαι το Black flame rising είναι το κερασάκι στην τούρτα, σε τούρτα που... υπήρχε. Ήταν κάτι πρωτοπόρο. Προχωράμε έξω από τις τέσσερις γραμμές. Η αφετηρία είναι οι σωστές εγκαταστάσεις, είμαστε πρωτοπόρος οργανισμός, φέραμε την Άντερλεχτ. Ο μεγάλος στόχος είναι το δικό μας γήπεδο. Όποια ομάδα δεν έχει τέτοιο στόχο, πρέπει να αλλάξει χώρα.

Αγωνιστικά, η δομή σε αναγκάζει να βάζεις τους στόχους. Αυτονόητο ότι σε όλες τις μετρήσεις είμαστε στους πρώτους 6, δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί στις θέσεις στόχων. Όσο είναι τα πλέι οφ, ο στόχος είναι η 6αδα. Για τον θεσμό του Κυπέλλου, πρέπει να δω την δομή για να πω ποιον στόχο θα έχουμε».

Κλείνοντας, υπογράμμισε για τις αποχωρήσεις Σαμαράδων και Νιόπλια: «Οι αλλαγές αυτές έγιναν θορυβώδεις όχι γιατί έγιναν αλλά επειδή αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Επειδή είμαι επικεφαλής, αποδέχομαι το ''χρέωμα'' των αποφάσεων. Του Γιάννη Σαμαρά ήταν παραίτηση, έκλεισε ένας κύκλος 4 ετών. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν η αιτία που ο κύριος Μπούσης ήρθε στην Ελλάδα. Είναι που είναι και ισχυρές προσωπικότητες, είναι και συνδεδεμένοι με την έλευση του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ. Υπάρχει μια εταιρεία, μια ομάδα, υπάρχουν αποτελέσματα και διαδικασίες που οδηγούν το πως γίνονται τα πράγματα. Είναι φορές, δυστυχώς που οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. Ακόμα και σε πρόσωπα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία μιας ομάδας. Καταλαβαίνω, ειδικά σε μια ομάδα που το συναίσθημα είναι πάρα πολύ έντονο όμως έχουμε μια επένδυση, ομάδα που έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις. Το δύσκολο στη διοίκηση, ίσως γι’ αυτό δεν προχωράμε τόσο πολύ είναι οι αποφάσεις και η αποφασιστικότητα. Δεν έχουμε πάντα τεχνοκρατικά κριτήρια για να υποστηρίξουμε μια απόφαση. Στο τέλος της ημέρας υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι μετρήσιμα. Έχω την υποχρέωση να ισορροπήσω την λειτουργία του, αυτό έπρεπε να γίνει. Έπρεπε εκείνη την στιγμή να γίνει αλλαγή, δεν προκλήθηκε με πρωτοβουλία από την ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά από την παραίτηση του Γιάννη Σαμαρά. Ωστόσο, φαινόταν, κι αυτό δείχνει και την άνευ όρων αγάπη και επαγγελματισμού του Γιάννη Σαμαρά που έκρινε ότι πρέπει να παραιτηθεί. Ήταν κάποια στελέχη τα οποία κάποια στιγμή αποφασίστηκε διοικητικά να ολοκληρωθεί μια διαδικασία, ανεξάρτητα από το ποιος προκάλεσε το ντόμινο των εξελίξεων, και το ακόμα πιο δύσκολο ήταν να χτιστεί η επόμενη ημέρα. Έγιναν βήμα - βήμα οι αλλαγές. Έμεινε για ένα ακόμα μήνα ο Νίκος Νιόπλιας, μετά τον αποκλεισμό από την Κηφισιά, αποφασίστηκε το τέλος με τον Νίκο Νιόπλια. Είναι το γήπεδο το σημείο αποφάσεων. Αποφασίστηκε να αλλάξουμε την λογική, να πάμε σε ένα πιο προπονητικοκεντρικό σύστημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News