Νικητής ο Πέρεζ και κυρίαρχη η Red Bull στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Αθλητισμός
Νικητής ο Πέρεζ και κυρίαρχη η Red Bull στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σέρτζιο Πέρεζ ήταν ο νικητής στο GP του Αζερμπαϊτζάν με τον Μαξ Φερστάπεν να τερματίζει στη δεύτερη θέση και τον Σαρλ Λεκλέρ να ολοκληρώνει το βάθρο στην πίστα του Μπακού.

Στην εκκίνηση δεν είχαμε κάποιο συμβάν ανάμεσα στους πρωτοπόρους με τον Λεκλέρ να φεύγει μπροστά και να τον ακολουθούν οι Φερστάπεν, Πέρεζ, Σάινθ, Χάμιλτον και Αλόνσο.

Πιο πίσω είχαμε επαφή ανάμεσα στους Πιάστρι και Άλμπον. Ο Φερστάπεν έδειχνε να τηρεί στάση αναμονής μέχρι να ενεργοποιηθεί το DRS. Μόλις συνέβη αυτό ο Ολλανδός έκανε την επίθεσή του στον Λεκλέρ και τον πέρασε με άνεση στον τέταρτο γύρο.

Δύο γύρους αργότερα ο Πέρεζ έπραξε το ίδιο με τις δύο Red Bull να αποκτούν τον έλεγχο του αγώνα. Πιο πίσω είχαμε τρενάκι ανάμεσα στους Σάινθ, Χάμιλτον και Αλόνσο οι οποίοι είχαν 1,5 δευτερόλεπτο διαφορά.

Στο 10ο γύρο ο Φερστάπεν αναγκάστηκε να μπει για αλλαγή ελαστικών αφού παραπονιόταν για έντονο γλίστρημα. Ο Ολλανδός ήταν άτυχος Αμέσως μετά ο Ντε Βρις εγκατέλειψε, είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας με αποτέλεσμα όλοι να μπουν μέσα για να αλλάξουν ελαστικά.

Έτσι, ο Πέρεζ πήρε την πρωτοπορία με τον Λεκλέρ να είναι δεύτερος και τον Φερστάπεν τρίτος. Ο Ολλανδός με την επανεκκίνηση πέρασε τον Μονεγάσκο. Με αυτόν τον τρόπο επανήλθε το 1-2 της Red Bull όμως με αντίστροφη σειρά των οδηγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News