Ερασιτέχνης ΟΦΗ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι η 15χρoνη Ασημένια Τσαπάκη

Σπορ
Ερασιτέχνης ΟΦΗ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι η 15χρoνη Ασημένια Τσαπάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κορίτσι-θαύμα του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ, η 15χρονη Ασημένια Τσαπάκη, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία κάτω των 20 ετών, ενώ η ίδια είναι μόλις 15 ετών!

Την σπουδαία αυτή επίδοση, η σκακίστρια του ΟΦΗ, την έκανε στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών, που έγιναν στα Τρίκαλα.

Αν και μπήκε στους αγώνες, με την 7η θέση στην κατάταξη, η Ασημένια Τσαπάκη, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή σημειώνοντας 7,5 πόντους σε 9 αγώνες και να στεφθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2023.

Με την επιτυχία της αυτή, κέρδισε επίσης πριμοδότηση 10% για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μεξικό και πρόκριση για το Κλειστό Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών 2024!

Να σημειωθεί ότι, στους αγώνες που έγιναν στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων συμμετείχαν 46 σκακιστές και 35 σκακίστριες από όλη την Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, με ανακοίνωση του, συγχαίρει την Ασημένια Τσαπάκη, για τη νέα αυτή μεγάλη επίδοση της, τους γονείς της, αλλά και τον προπονητή της, Παναγιώτη Χριστοδούλου, ο οποίος είναι στο πλευρό της.

"Η Ασημένια με τη νέα αυτή επιτυχία της, κράτησε ψηλά το όνομα του ΟΦΗ, αλλά και το σκάκι του συλλόγου, στην σκακιστική κοινότητα της χώρας. Της ευχόμαστε και άλλες μεγάλες διακρίσεις. Το μέλλον της ανήκει" καταλήγει η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News