«Φορτσάτη» η ΑΕΚ, νίκη 4-0 με ΠΑΟΚ - Η βαθμολογία μετά την 6η αγωνιστική

Ποδόσφαιρο
«Φορτσάτη» η ΑΕΚ, νίκη 4-0 με ΠΑΟΚ - Η βαθμολογία μετά την 6η αγωνιστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε λιγότερο από ένα ημίωρο η ΑΕΚ «καθάρισε» τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των play off, επικράτησε 4-0 και ετοιμάζεται για το ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (30/4) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Τσούμπερ (21’), ο Μουκουντί (24’), ο Γκαρσία (77’) και ο Φερνάντες (86’) πέτυχαν τα γκολ της Ένωσης, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 10ο λεπτό, λόγω αποβολής του Κάργα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι Θεσσαλονικείς έκαναν πολλά λάθη που στοίχισαν.

Ο Κοτάρσκι συνέχιζε να παίζει passing game με τους αμυντικούς του, από τη στιγμή που είχε «δωρίσει» τη μπάλα στον Γιόνσον στο 16’ και ο Δανός αστόχησε.

Όμως έκανε το ίδιο και στο 21’ με κακή πάσα στον Σβαμπ, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Στίβεν Τσούμπερ άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα από κόρνερ του Χατζισαφί, ο Γιόνσον γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μουκουντί έγραψε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε βγει εκτός αγώνα σε χρόνο ρεκόρ. Ίσως θα μπορούσε να ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα εάν ο Κωνσταντέλιας αξιοποιούσε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 41’, όμως αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη.

Όλη η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε την πολύτιμη δυνατότητα στον Αλμέιδα να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι τίτλου της Κυριακής. Έτσι, η Ένωση στο β’ ημίχρονο εγκατέλειψε το ασφυκτικό pressing και την υψηλή ένταση στο παιχνίδι της και άφησε τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα.

Στο 70’, όμως, μπήκε «ορεξάτος» ο Πάουλο Φερνάντες που απείλησε άμεσα σε δύο περιπτώσεις, ενώ είχε και δοκάρι στο 77’. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λιβάι Γκαρσία με εξαιρετικό αριστερό σουτ από τη γραμμή της περιοχής, έγραψε το 3-0. Ο Φερνάντες, όμως, «αναζητούσε... απεγνωσμένα» ένα γκολ και το πέτυχε με έξοχο τρόπο στο 86’ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (70’ Φερνάντες), Πινέδα (59’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Τσούμπερ (79’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79’ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον (67’ Σάστρε), Κετζιόρα, Ντάντας (75’ Ντάντας), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (75’ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (21’ Νάσμπεργκ).

Αναλυτικά η εικόνα μετά τα σημερινά παιχνίδια:

Αποτελέσματα (6η)

Βόλος-Παναθηναϊκός       0-2

Άρης-Ολυμπιακός    2-1

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ      4-0

1.Παναθηναϊκός       75

2.ΑΕΚ      75

3.Ολυμπιακός  63

4.ΠΑΟΚ   60

5.Άρης     47

6.Βόλος    40

Επόμενη (7η)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News