Στον Άγιο Νικόλαο τον Ιούλιο το Παγκόσμιο Κύπελλο SUP

Αθλητισμός
Στον Άγιο Νικόλαο τον Ιούλιο το Παγκόσμιο Κύπελλο SUP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών-τριών του είδους...

Μία ακόμη σπουδαία αθλητική διοργάνωση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Ιούλιο (7-9) ο Άγιος Νικόλαος. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Κύπελλο SUP, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι κορυφαίοι του αθλήματος. Η είδηση έγινε γνωστή από την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε- Καγιάκ Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας, Κυματολίσθησης με Σανίδα.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που διαθέτει επίσης συνθήκες SUP Παγκόσμιας κλάσης.

Όπως έγινε γνωστό τα χρηματικά έπαθλα θα είναι διαθέσιμα για αγώνες σπριντ, τεχνικούς αγώνες και αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Η προσθήκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κρήτη σημαίνει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κάνοε θα διεξάγει διεθνείς εκδηλώσεις SUP στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη φέτος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να συνεργαστούμε με την Ε.Ο.Κ-Κ και το σωματείο του Αγίου Νικολάου για να διοργανώσουμε ένα επιπλέον Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη σεζόν», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής ICF SUP, Naomi Horvath η οποία κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που έγινε στα Χανιά είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Αγ. Νικόλαο και να δώσει το πράσινο φως για την ανάθεση της διοργάνωσης.

«Η οργανωτική επιτροπή είναι πολύ έμπειρη και είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές μας θα λατρέψουν να αγωνίζονται σε έναν τόσο όμορφο προορισμό» πρόσθεσε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο SUP Αγίου Νικολάου θα περιλαμβάνει αγώνες για junior, masters και elite αθλητές και θα είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αγωνιστεί. Η διοργάνωση αποτελεί βαθμολογικό αγώνα κατάταξης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News