Euroleague: Την Φενέρμπαχτσε υποδέχεται σήμερα ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Euroleague: Την Φενέρμπαχτσε υποδέχεται σήμερα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη ώρα των playoffs της Euroleague σε για τον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε βράδυ (21:45, Novasports 4) στο κατάμεστο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε των Δημητρη Ιτούδη, Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστα Αντετοκούνμπο, με στόχο να ξεκινήσουν ιδανικά τη σειρά των προημιτελικών και να κάνουν το πρώτο και σημαντικότατο βήμα πρόκρισης στο Final-4 της φετινής διοργάνωσης!

Πρωτοπόρος στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 24-10, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα, μπαίνοντας… φορτσάτος στα playoffs!

Με μεγάλο «όπλο» την έδρα τους, στην οποία «μέτρησαν» μόλις τρεις ήττες σε 17 παιχνίδια της regular season και τρέχουν νικηφόρο σερί 19 αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη (τελευταία εντός έδρας ήττα τους αυτή από τον Ερυθρό Αστέρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου), οι Πειραιώτες θέλουν να διατηρήσουν το πολύ καλό τους μομέντουμ, έτσι ώστε να κάνουν το πολυπόθητο 1-0. Ο Ολυμπιακός έρχεται στην αποψινή αναμέτρηση έχοντας ξεπεράσει με δύο εύκολες νίκες το εμπόδιο του Άρη στον πρώτο γύρο των playoffs της Basket League, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους για την αποψινή αναμέτρηση, μαζί και με τον Κάναν ο οποίος έχει μείνει εκτός από τη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Θέλουμε να είμαστε ήρεμοι, θέλουμε να παίξουμε με ένταση. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να βρεθούμε σε δεύτερο σερί Final Four. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο μας. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε την σειρά», δήλωσε ενόψει του μεγάλου αποψινού ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στη regular season της Ευρωλίγκας ούσα στην 8η θέση, με ρεκόρ 19-15. Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η ήττα της από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι την έριξαν πάνω στον Ολυμπιακό και πλέον θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο, αν θέλει να βρεθεί στο Final-4. Σε μια μέτρια για εκείνη σεζόν, νίκησε μόνο 7 από τα 17 εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε στη φετινή διοργάνωση, ενώ έχει να πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη σε Τουρκία και Ευρώπη από τις 23 του περασμένου Φεβρουαρίου (8 διαδοχικές ήττες έκτοτε).

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει, αφού εκτός μάχης τέθηκαν οι τραυματίες Ντέβιν ΜπούκερΝεμάνια Μπιέλιτσα και Σαμέτ Γκεγίκ, ενώ οι ΓουίλμπεκινΓκούντουριτς και Μπιρσέν ταξίδεψαν στη χώρα μας, αλλά η συμμετοχή τους στο ματς είναι αμφίβολη.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής και στις δύο φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων, επικρατώντας μάλιστα και με μεγάλες διαφορές. Αρχικά νίκησε με το επιβλητικό 94-67 στο ΣΕΦ για τη 13η αγωνιστική, ενώ πέρασε και με 93-73 από την «Ulker Sports Arena » της Κωνσταντινούπολης. Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι  Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News