Ποδόσφαιρο και μπάσκετ στην ενδοχώρα του Ηρακλείου πιάνουν "ταβάνι"!

Αθλητισμός
Ποδόσφαιρο και μπάσκετ στην ενδοχώρα του Ηρακλείου πιάνουν "ταβάνι"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί αλλά η συγκυρία για τον ηρακλειώτικο αθλητισμό στην ενδοχώρα είναι μοναδική! Και οι δύο...αθλητικες επαναστάσεις στην Κρήτη ξεκινάνε από το "Α". Αρκαλοχωρι και Αρχάνες!

Και ξεκινάμε από το δεδομένο και οριστικό...

Στο μπάσκετ, μία τρομερή Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου (όνομα και πράμα) σε δύο χρόνια ανέβηκε δύο κατηγορίες και από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ βρέθηκε στη Β΄Εθνική, στην κατηγορία δηλαδή που παίζει και ο ΟΦΗ! Η Αναγέννηση έχει προοπτική, θέλει και λογικά μπορεί να βάλει στόχο για ακόμα ψηλότερα αλλά όπως και να 'χει, δεν είναι και μικρό πράγμα, κάθε άλλο, η θέση που έχει βρεθεί! Είναι "ταβάνι"!

Κι αν για την Αναγέννηση με τη δυναμική που έχει αναπτύξει και με τις μεταγραφές που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι η άνοδος ήταν ο ρεαλιστικός στόχος, στον χώρο του ποδοσφαίρου αυτό που πάει να κάνει ο Γιούχτας ήταν ίσως ένα όνειρο στις Αρχάνες αλλά όχι και κάτι που περίμεναν πολλοί!

Εννοούμε ασφαλώς την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον όμιλο των κρητικών ομάδων στη Γ΄Εθνική Κατηγορία από την οποία απέχει ένα μόλις βαθμό αλλά και τις πολλές πιθανότητες που θα έχει μετά για να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League 2! Για να το εμπεδώσετε, μιλάμε για τον Γιούχτα, την ομάδα των Αρχανών που...πάει να πάρει τη θέση που στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια είχε ο Εργοτέλης αλλά και ο Ηρόδοτος!

Ο Γιούχτας που απέναντί του στον δρόμο για την πρωτιά είχε μια ομάδα που όσοι την είδαν χθες στο παιχνίδι με τον Αλμυρό εντυπωσιάστηκαν πάει να γράψει ιστορία και να φτάσει σε μια κατηγορία όπου παίζουν οι περισσότερες ιστορικές ελληνικές ομάδες της ελληνικής περιφέρειας (με εξαίρεση φυσικά τον ΟΦΗ που είναι και ανήκει στη Super League 1).

Kαι σίγουρα η Μαρκό με το ρόστερ που έχει αλλά και τους άνθρωπους που δουλεύουν εκεί (π.χ. Βάντσικ) ήταν ένα μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News