default-image

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται το τουρνουά σκάκι “Μ. Θεοδωράκης”

Σπορ
Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται το τουρνουά σκάκι “Μ. Θεοδωράκης”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που σου προσφέρει η αίθουσα του Θεάτρου ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ ξεκίνησαν οι αγώνες του 2ου Σκακιστικού Διεθνούς Τουρνουά που διεξάγεται προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το τουρνουά τη φετινή χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τις συμμετοχές να είναι σχεδόν διπλάσιες από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση. 163 παίκτες συμμετέχουν στους δύο ομίλους από 21 χώρες, αλλά αντίστοιχα ανεβασμένη είναι και η ποιότητα των παικτών. Ισχυροί GM και ΙΜ αγωνίζονται που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες να διεκδικήσουν αντίστοιχες νόρμες.

Αγωνιστικά τώρα μετά τον 3ο γύρο έχουμε ένα γκρουπ 13 παικτών να ισοβαθμούν στην 1η θέση με ισάριθμες νίκες. Ανάμεσά τους ο GM Tiviakov Sergey (Ολλανδία), ο Νορβηγός GM Christiansen J. Sebastian, ο GM Postny Evgeny (Ισραήλ), ο GM Basso Per Luigi (Ιταλία), ο GM Leniart Arkadiusz, ο ΙΜ Nguyen Piotr, o IM Mikrut Dariusz ( Πολωνία), o IM Ceres Dragos, o IM Vedmediuc Serghei (Μολδαβία) και οι Έλληνες Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Βαγγέλης Πατρελάκης, Αλεξάκης Δημήτρης και ο Χρήστος Αλεξιάδης που έκανε την έκπληξη στην προηγούμενη αγωνιστική κερδίζοντας τον Σταμάτη Κούρκουλο.

Στις γυναίκες πιστεύουμε πως δύσκολα η GM Elina Danielian (Αρμενία) θα έχει ανταγωνισμό, το επίπεδό της, η εμπειρία της και η δυναμικότητά της ξεχωρίζει και με 2,5 βαθμούς είναι στην 1η θέση. Μισό βαθμό παρακάτω είναι η WFM Shivika Rohilla (Ινδία) και η WFM Petricenco Ana (Μολδαβία).

Στον 2ο όμιλο που είναι κυρίως παιδιά μικρής ηλικίας μετά τον 3ο γύρο προηγούνται οι Ασγουδάκης Στέλιος, Σιβαρόπουλος Στέφανος και Πιαγκαλάκης Γιώργος. Στα κορίτσια με δύο βαθμούς ισοβαθμούν η Στημαδωράκη Ναταλία, Κουμαδωράκη Ηλιάννα, Μυτιληναίου Ζωή Αλκμήνη και Μπαγετάκου Χρύσα.

Στα ευχάριστα της διοργάνωσης ήταν η ευχάριστη έκπληξη που υπήρχε στην έναρξη των αγώνων όπου προσφέρθηκαν σε όλους τους παίκτες κόκκινα αυγά για να τσουγκρίσουν πριν την έναρξη. Το ευχάριστο κλίμα βέβαια συνδυάζεται και με την άψογη φιλοξενία που προσφέρουν οι διοργανωτές προς τους φιλοξενούμενους με άφθονο ρακί και κρητικά εδέσματα που υπάρχουν μετά τους αγώνες.

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Α.Π.Ο. ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, ο Δήμος Χανίων και η Π.Ε. Χανίων.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΣΑΜΑΡΙΑ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων το NEAPOLIS UNIVERSITY PAFOS, το Ε.Β.Ε. Χανίων, η AEGEAN, ο ΣΧΕΤΑΚΗΣ Α.Ε. και η ENGINO.

Οι αγώνες συνεχίζονται καθημερινά στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με ώρα έναρξης στις 16:30 ενώ αύριο Πέμπτη έχουμε διπλό γύρο στις 10.00 π.μ. και στις 17:00 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News