Νταμπράουσκας: «Έχουμε αρχίσει να χτίζουμε την ομάδα της επόμενης σεζόν»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Έχουμε αρχίσει να χτίζουμε την ομάδα της επόμενης σεζόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν ευχαριστημένος από τη νίκη και την απόδοση του ΟΦΗ στο σημερινό ματς με τη Λαμία, όμως τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο μέλλον.

Ο Λιθουανός τεχνικός πέρα από τις αναφορές του για το παιχνίδι, μίλησε αναλυτικά για τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.

Επισήμανε, ότι είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Μιχάλη Μπούση και τον Μηνά Λυσάνδρου, ενώ αναφέρθηκε και στους βασικούς άξονες του προγραμματισμού.

Αρχικά τόνισε για το σημερινό ματς: «Κάθε φορά με ρωτάτε γιατί δεν κερδίζουμε, γιατί έτσι, γιατί αλλιώς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω στη διαδικασία. Θέλαμε να κερδίσουμε, προπονηθήκαμε σκληρά, είχαμε πειθαρχία. Σήμερα παίξαμε με ελευθερία, πιο άνετα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή απόδοση. Αλλά 2-3 λάθη είναι αυτά που δεν σε αφήνουν ικανοποιημένο και ταλαιπωρούμαστε από αυτά γιατί δουλεύουμε σκληρά. Είμαστε όμως χαρούμενοι για την αντίδραση των παικτών μετά το 0-1. Σκοράραμε δύο γκολ με δύο σουτ στο διάστημα που ήμασταν μπροστά. Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν λίγο άτακτο. Με τις αλλαγές μας βελτιώσαμε την ομάδα στην επίθεση. Και οι τρεις που μπήκαν, Φελίπε, Τοράλ και Μοσκέρα έκαναν πολύ καλή δουλειά. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά είμαστε χαρούμενοι γιατί σε κάθε ματς θέλουμε να παλεύουμε για τη νίκη. Σήμερα είδατε ότι δεν είναι μόνο λόγια, είμαστε αφοσιωμένοι σε όλους, στην ομάδα, στον κόσμο, στο νησί. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη».

Αναφορικά με τη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα ήθελα να παίξουμε το επόμενο σαββατοκύριακο, αλλά λόγω Πάσχα δεν γίνεται. Μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών χάσαμε λίγο τον ρυθμό μας. Με τη Λαμία μπήκαμε καλύτερα προετοιμασμένοι, τώρα θα έχουμε ξανά διακοπή 15 ημερών και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το επόμενο παιχνίδι μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Θέλω να έχουμε την επιθετική διάθεση, να παίζουμε επιθετικά και για τη νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το μομέντουμ στο επόμενο παιχνίδι».

Κλείνοντας, επισήμανε για το σχεδιασμό ενόψει της νέας χρόνιας: «Θέλουμε να ενώσουμε την πρώτη ομάδα με την Κ19, αυτό είναι το επόμενο βήμα. Όλες οι αποφάσεις μου έχουν σχέση με τη θέση της ομάδας όταν ήρθα στον ΟΦΗ. Όταν η ομάδα είναι στην τελευταία θέση δεν είναι το καλύτερο περιβάλλον για να βελτιώσεις έναν ποδοσφαιριστή. Θέλουμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση των πλέι άουτ, απομένουν 4 παιχνίδια, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Ταυτόχρονα, όμως, δουλεύουμε με τον πρόεδρο και τον Μηνά Λυσάνδρου για να φτιάξουμε την ομάδα για τη νέα χρονιά. Να δούμε πώς θα ενισχύσουμε την ομάδα, πως θα ενισχύσουμε το ελληνικό στοιχείο, πώς θα προωθήσουμε παιδιά. Αυτό είναι το μεγάλο πλάνο. Κάθε εβδομάδα έχουμε 4 νέους παίκτες από την Κ19 που προπονούνται με την πρώτη ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News