"Αθλητικές Ιστορίες": Αντώνης Γιαλαμάς και Ζαχαρίας Γραβιάς έπαιζαν παράλληλα ποδόσφαιρο και μπάσκετ στον ΟΦΗ!

Αθλητισμός
"Αθλητικές Ιστορίες": Αντώνης Γιαλαμάς και Ζαχαρίας Γραβιάς έπαιζαν παράλληλα ποδόσφαιρο και μπάσκετ στον ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα της δεκαετίας του '70 κάποια πράγματα στον αθλητισμό ήταν πολύ διαφορετικά. Αλλά το πλέον παράδοξο ήταν πως στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας αυτής με τα ομαδικά αθλήματα να μην είναι βέβαια επαγγελματικά, επιτρεπόταν σε έναν αθλητή να ασχολείται την ίδια εποχή...με όσα αθλήματα ήθελε!

Δεν ήταν λίγοι τα χρόνια εκείνα που στο Γυμνάσιο είχαν γραφτεί παράλληλα σε ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ αλλά το πιο ιδιαίτερο στοιχείο είχε να κάνει με ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τον ΟΦΗ σε Α΄και Β΄Εθνική ωστόσο για μια όχι και τόσο σύντομη περίοδο έπαιζαν παράλληλα και στην ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ!

Ο λόγος για τον Αντώνη Γιαλαμά και τον Ζαχαρία Γραβιά που μίλησαν στις "Αθλητικές Ιστορίες" και τον Γιώργο Μιμίκο στην εκπομπή που προβλήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην ΚΡΗΤΗ TV με τον Γιαλαμά να τονίζει ότι "από τις πολλές ώρες προπόνησης κάνοντας δύο αθλήματα το βράδυ δεν ένιωθα τον εαυτό μου" και τον Γραβιά να σημειώνει πως "επειδή έκανα σουτ με τα δύο χέρια με παρομοίαζαν με τον Μπαρλά!".

Κρατήσαμε επίσης πως ο Γιαλαμάς έπαιζε στη θέση "ελ" (σήμερα δεν υπάρχει αυτή η ονομασία) ενώ ο Κύδωνας Χανίων είχε προσπαθήσει με ένσταση να κερδίσει πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει ο ΟΦΗ-με επιχείρημα το ότι Γιαλαμάς και Γραβιάς ήταν και ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές-αλλά δεν τα κατάφερε αν και αρχικά την είχε κερδίσει!

Δύο ωραίοι άνθρωποι, δύο "αθλητικές μηχανές" στα χρόνια που έπαιζαν αφού δεν καταλάβαιναν από κούραση, χωμάτινα γήπεδα στο ποδόσφαιρο και τσιμεντένια στο μπάσκετ! Πηγαινοντας...από το ένα στο άλλο!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News