Στο Final-4 του σχολικού βόλεϊ το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Αθλητισμός
Στο Final-4 του σχολικού βόλεϊ το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν οι μαθήτριες του Ηρακλείου με στόχο το μετάλλιο και τα μπόνους για τα Πανεπιστήμια

Εντυπωσιακά συνεχίζουν την παρουσία τους στα Πανελλήνια Σχολικά πρωταθλήματα το ΓΕΛ Γαζίου σε επίπεδο ποδοσφαίρου Μαθητών και το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου σε επίπεδο βόλεϊ Μαθητριών αφού μετά τις σημερινές τους νίκες στον Πειραιά, προκρίθηκαν στο Final-4. Στόχος τώρα μία θέση στο βάθρο που θα τους δώσει και τα μπόνους εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΓΕΛ Γαζίου στο ποδόσφαιρο, που δείχνει ικανό για σημαντική διάκριση, ήταν επιβλητικό επί του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 9-0! Τα τέρματα για την ομάδα του Ηρακλείου, που βρίσκεται μία θέση μακριά από το μετάλλιο, πέτυχαν οι: Πιστικός (3), Φαϊτάκης (2), Γανόπουλος (2) , Φανουράκης, Ζαχαριουδάκης.

Πολύ καλή παρουσία στην πανελλήνια φάση έχουν όμως και οι Μαθήτριες του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου, που νίκησαν το 13ο ΓΕΛ Πάτρας με 1-2 σετ (25-16, 22-25, 7-15) και πλέον διεκδικούν την είσοδο τους στα μετάλλια!

Το Final-4 του ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 10 και 11 Μαΐου 2023 ενώ της πετοσφαίρισης θα διεξαχθεί στη Βέροια στις 3 και 4 Μαΐου.

Στο Final-4 Mαθητριών στο μπάσκετ που θα γίνει στην Κύπρο προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου που νίκησε στον Πειραιά 40-37,μετά από ένα συγκλονιστικό ματς τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» Τα δεκάλεπτα: 10-18, 24-26, 31-32, 37-40.

Σε ότι αφορά τις μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου που αντιμετώπισαν για την Γ΄ φάση του Ποδοσφαίρου Μαθητριών το Λύκειο «ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ” Άργους, δεν κατάφεραν την πρόκριση αφού το παιχνίδι κρίθηκε στο 0-1. Από τη συνέχεια αποκλείστηκε και το αξιόμαχο 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου Μαθητών, στο μπάσκετ αφού γνώρισε την ήττα από το Ιδιωτικό Λύκειο «Αναγέννηση» Αχαΐας με 67-55 ( Τα δεκάλεπτα: 17-16, 15-19, 19-13, 15-7).

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την αγωνιστική τους προσπάθεια και συμπεριφορά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις ομάδες που προκρίθηκαν και θα εκπροσωπήσουν τη ΔΔΕ Ηρακλείου στην τελική φάση των σχολικών πρωταθλημάτων . Ευχαριστούμε τη διοργανώτρια αρχή την ΟΕΣΑΔ Πειραιά και την Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (ΥΦΑΣΧΑ) κ. Κατερίνα Σπανού για την άρτια διοργάνωση των αγώνων. Ευχαριστούμε τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και τους αρχηγούς αποστολής για την διαδρομή και τα αποτελέσματα των ομάδων τους», τονίζουν στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου.

Η β΄φάση στο στίβο

Εν τω μεταξύ στο Παγκρήτιο Στάδιο (Δρόμοι-Άλματα- Ακοντισμός) και στο Στάδιο Ελευθερίας( Σφαιροβολία-Σφυροβολία και Δισκοβολία) συνεχίζεται σήμερα το σχολικό πρωτάθλημα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ στον Κλασικό Αθλητισμό με τη Β΄ φάση του 7ου Ομίλου (Κρήτης) . Στη φάση αυτή θα αγωνισθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλες της ΔΔΕ της Κρήτης που πέτυχαν το όριο πρόκρισης .

Συγκεκριμένα 49 μαθητές (Λασίθι-16, Ηράκλειο -10, Ρέθυμνο -8, Χανιά-15) και 56 μαθήτριες ( Χανιά-21, Ρέθυμνο-9, Ηράκλειο-16, Λασίθι-10 ) θα αγωνισθούν για την πρόκριση στην Γ΄ Φάση που θα γίνει στην Ελευθερούπολη στις 16 και 17 Μαΐου 2023.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News