default-image

Super League 1: Ξεχωρίζει η μάχη των «δικεφάλων»

Αθλητισμός
Super League 1: Ξεχωρίζει η μάχη των «δικεφάλων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή στη δράση για τα play offs της Super League , καθώς μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, οι διεκδικητές του τίτλου πέφτουν και πάλι στη «μάχη» για την κατάκτηση της κορυφής.

Η δεύτερη «στροφή» των play offs περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30), το οποίο μπορεί να είναι καθοριστικό για τη συνέχεια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη και έχει πλησιάσει στους πέντε βαθμούς την απόσταση από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και είναι στο -3 από την Ένωση. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στο ντέρμπι της Τούμπας θέλει μόνο τη νίκη, ούτως ώστε να «πιάσει» τους «κιτρινόμαυρους» και να μην χάσει την επαφή με την κορυφή.

Από την άλλη, η ΑΕΚ πηγαίνει στην Μακεδονία με μοναδικό στόχο το «διπλό». Το «συγκρότημα» του Ματίας Αλμέιδα δεν πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό (0-0) και πρέπει να πάρει το «τρίποντο» απέναντι στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή, αλλά και για να «πετάξει» εκτός συνέχειας τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής ανοίγει στις 18:00 από το «Απ. Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο επικεφαλής των play offs Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο, που βρίσκεται στην 6η θέση. Οι «πράσινοι» είναι στο +2 από την ΑΕΚ και το +3 από τον Ολυμπιακό, ενώ η απόσταση από τον ΠΑΟΚ είναι στους 5 βαθμούς.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αναζητήσει την πρώτη νίκη στα play offs, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας και τις επόμενες αναμετρήσεις. Μάλιστα, σε περίπτωση που η ΑΕΚ έχει νέα απώλεια βαθμών στην Τούμπα, τότε θα αυξήσει, την απόσταση από τους διώκτες του.

Από την άλλη, ο Βόλος προέρχεται από την ήττα στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Το σύνολο της Μαγνησίας έχει ως στόχο την 5η θέση, η οποία οδηγεί σε ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για τη νέα σεζόν. Οι «κυανέρυθροι» είναι στο -1 από τον Άρη, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η «μάχη» του Φαλήρου είναι αυτή που θα ρίξει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής των play offs. Στις 21:00 οι Πειραιώτες θα παίξουν κόντρα στους «κίτρινους», με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Το «συγκρότημα» του Μίτσελ θέλει να συνεχίσει την αντεπίθεσή του και θέλει το «τρίποντο» ούτως ώστε να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κάτι τέτοιο θα γίνει σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν πάρει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από την μεριά τους, οι Θεσσαλονικείς κατεβαίνουν στον Πειραιά αναζητώντας την πρώτη νίκη στα play offs. Στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος έφτασαν κοντά στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ωστόσο, η ανατροπή του «Δικέφαλου του Βορρά» στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησε τους «κίτρινους» στο +1 από τον Βόλο, στη «μάχη» για την 5η θέση.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των play offs της Super League: 

Κυριακή 2 Απριλίου

18:00 Παναθηναϊκός - ΝΠΣ Βόλος

19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

21:00 Ολυμπιακός - Άρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News