Euro 2024: Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική Ελλάδος

Αθλητισμός
Euro 2024: Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα με το δεξί έκανε η Εθνική Ελλάδος για τα προκριματικά του Euro 2024 καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Γιβραλτάρ με 3-0.

Από το ξεκίνημα η Ελλάδα θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της δείχνοντας πως θέλει να πάρει το προβάδισμα από νωρίς. Στο 7' χτύπησε την πόρτα του Κόλινγκ με κεφαλιά του Γιακουμάκη που έφυγε άουτ. Η Εθνική προηγήθηκε στο 11ο λεπτό. Ο Μάνταλος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπάλντοκ, ο οποίος μοίρασε στα δεξιά εντός της περιοχής στον Μασούρα. Εκείνος σούταρε ανοίγοντας το σκορ.

Η Εθνική συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και πολιορκούσε την περιοχή των τυπικά γηπεδούχων. Γιακουμάκης και Μάνταλος ήταν συνεχής πηγή κινδύνου. Στο 36' η προσπάθεια του Πέλκα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ είχε προηγηθεί έναν εκπληκτικό passing game εντός περιοχής από τους διεθνείς μας.

Στο 41ο λεπτό το σουτ του Μάνταλου ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Γιβραλτάρ σε δύσκολη επέμβαση. Στο 45' η Ελλάδα έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Σιώπη να πανηγυρίζει έξαλλα το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο. Ο Πέλκας έστρωσε εκτός περιοχής, με τον παίκτη της Τράμπζονσπορ να βρίσκει δίχτυα με μία βολίδα.

Η Εθνική συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, στο 58ο λεπτό έκανε τρία τα τέρματά της. Ο Μάνταλος είδε την κίνηση του Μπακασέτα στην πλάτη της άμυνας του Γιβραλτάρ, κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε για το 3-0. Στο 63' ντεμπούτο με τα γαλανόλευκα πραγματοποίησε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Η Ελλάδα έψαχνε και τέταρτο γκολ και στο 69' απείλησε με έξυπνο σουτ του Μασούρα. Ένα λεπτό αργότερα η Εθνική είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού γύρισε εκπληκτικά μέσα στην περιοχή προς τον Παυλίδη, όμως το σουτ του επιθετικού της Άλκμααρ δεν κατέληξε στα δίχτυα. Εντωμεταξύ αλλαγή πέρασε και ο Κώστας Φορτούνης.

Στο 74' το δοκάρι στάθηκε ξανά εμπόδιο για την Ελλάδα, με την κεφαλιά του Μάνταλου, έπειτα από το γέμισμα του Τσιμίκα, να χτυπάει στην οριζόντια δοκό του Γιβραλτάρ. Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων κατεγράφη στο 80' με ένα δυνατό σουτ του Γουόκερ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος.

Μέχρι και το φινάλε η Ελλάδα προσπαθούσε να βρει τον δρόμο προς ακόμη ένα τέρμα, με τους Τσιμίκα (84') και Κωνσταντέλια (90+1') να χάνουν σημαντικές στιγμές. Ωστόσο, το 3-0 παρέμεινε έως το φινάλε.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σάρτζεντ, Βαλαρίνο (62' Κουμπς), Τορίγια (62' Μουέλι), Μπρίτο (85' Τζόλεϊ), Λόπες, Ρόναν (85' Τσιπολίνα), Γουόκερ, Κασιάρο (85' Στάις)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (86' Γιαννούλης), Σιώπης, Μπακασέτας (71' Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (86' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (63' Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62' Παυλίδης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News