Πρόωρος αποκλεισμός για την Σάκκαρη

Αθλητισμός
Πρόωρος αποκλεισμός για την Σάκκαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και προηγήθηκε στα sets η Μαρία Σάκκαρη (Νο10) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη νίκη απέναντι στην Μπιάνκα Αντρεέσκου (Νο31) με την Καναδή να κάνει την ολική ανατροπή φτάνοντας σε μια μεγάλη πρόκριση με 5-7, 6-3, 6-4 μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Miami Open.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η Σάκκαρη αποχαιρέτησε νωρίς το Miami Open συμπληρώνοντας τρεις σερί ήττες από τον ημιτελικό του 2021 όταν είχε χάσει και πάλι από την Αντρεέσκου, ενώ ενδιάμεσα (2022) είχε ηττηθεί από την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε αρκετά προβλήματα από τη θέση του service, το οποίο ταλαιπωρήθηκε αρκετά σήμερα με την Αντρεέσκου να το απειλεί συνολικά 12 φορές(!), κέρδισε το 66% των πόντων πίσω από το 1ο service, ενώ το πιο σημαντικό κι αυτό που κόστισε ήταν τα πολλά αβίαστα λάθη της Σάκκαρη που έφτασαν τα 54!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να βρίσκει λύσεις από το 2ο sevice περνώντας μόλις το 33% των πρώτων, την ίδια ώρα που η Αντρεέσκου αισθανόταν πιο άνετα πίσω από τη γραμμή. Το πρώτο…χτύπημα ήρθε από την Ελληνίδα τενίστρια η οποία βρήκε break στο 7ο game παίρνοντας προβάδισμα με 4-3, το οποίο όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί παρά το γεγονός ότι στο αμέσως επόμενο service game προηγήθηκε με 40/0.

Η Αντρεέσκου έκανε το break back (4-4) και στη συνέχεια προηγήθηκε με 5-4 φτάνοντας ένα game από το set. Ήταν όμως η στιγμή που η Σάκκαρη βρήκε συνεχόμενα πρώτα service και φτάνοντας σε ένα σχετικά εύκολο hold ισοφάρισε σε 5-5.

Το καθοριστικό break ήρθε λίγο αργότερα με τη Σάκκαρη να εκμεταλλεύεται τα μαζεμένα αβίαστα λάθη της Καναδής κάνοντας το 6-5 για να κλείσει το 1ο σκέλος του αγώνα στο service της αφού χρειάστηκε να σώσει break-point της Αντρεέσκου, φτάνοντας στο 1-0 μετά από 63 λεπτά.

Όση βοήθεια πήρε από το service στο 1ο set η Σάκκαρη, την έχασε στο 2ο με την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει τα 4 διπλά λάθη, έχοντας παράλληλα μόλις 33% στο 2ο service (4/12). Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε η Αντρεέσκου που βρήκε break στο 4ο game παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και αμέσως μετά με 4-1.

Μάλιστα έφτασε έναν πόντο μακριά και από το 5-1 ωστόσο μ’ ένα μεγάλο hold η Σάκκαρη μείωσε σε 4-2 παραμένοντας ουσιαστικά στο set. Στο πολύ καθοριστικό 7ο game η Σάκκαρη πίεσε αρκετά το service της Καναδής η οποία το κράτησε μετά από 7 ισοπαλίες χωρίς να αντιμετωπίσει break-point από την Ελληνίδα τενίστρια κάνοντας το 5-2.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα εύκολο hold από τη Σάκκαρη (5-3) κι ένα ακόμα από την Αντρεέσκου η οποία μ’ ένα εντυπωσιακό set-point έκλεισε το set μετά από 54 λεπτά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News