Ραντούλοβιτς στο neakriti.gr: «Ο ΟΦΗ... δρόμος του Μπάκιτς για την Εθνική»

Ποδόσφαιρο
Ραντούλοβιτς στο neakriti.gr: «Ο ΟΦΗ... δρόμος του Μπάκιτς για την Εθνική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάρκο Μπάκιτς επέλεξε τον περασμένο Ιανουάριο τον ΟΦΗ για το επόμενο βήμα της καριέρας του και όσοι τον γνωρίζουν, ήξεραν και το σκεπτικό πίσω από την απόφασή του.

Ένας από αυτούς ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μαυροβούνιου, Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς, που πριν λίγες μέρες κάλεσε ξανά τον 29χρονο μέσο στην Εθνική της χώρας του, μετά από ένα χρόνο.

Θα είναι στην αποστολή για τα ματς της προκριματικής φάσης του Euro 2024 με Βουλγαρία και Σερβία, καθώς ο 55χρονος τον συμπεριέλαβε στις επιλογές του.

Ο Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς, που μίλησε στo neakriti.gr για τον Μπάκιτς, είναι στον πάγκο του Μαυροβουνίου τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ έχει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα λόγω της παρουσίας του στον Πιερικό ως ποδοσφαιριστής τη σεζόν 1995-1996.

Μάλιστα, θεωρεί τη χώρα μας δεύτερο... σπίτι του, παρότι δεν έμεινε πολύ, κρατώντας μέχρι σήμερα αρκετές επαφές και καθημερινές συνήθειες (καφέ, μουσική και άλλα).

Ο έμπειρος τεχνικός δεν αρνήθηκε να αναλύσει όλα τα δεδομένα στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, τονίζοντας με σαφήνεια ότι η παρουσία του Μπάκιτς στον ΟΦΗ (7 συμμετοχές και 1 γκολ ως τώρα) του άνοιξε και πάλι τον... δρόμο για την Εθνική.

«Ο Μάρκο είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Έφυγε από το Μαυροβούνιο ως ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες της χώρας μας και με πολύ μεγάλη προοπτική. Το προφίλ του ως ποδοσφαιριστής ήταν για να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της Εθνικής μας, όμως κάποιες επιλογές και οι τραυματισμοί τον κράτησαν λίγο πίσω. Ήταν μια καλή απόφαση να επιστρέψει στο Μαυροβούνιο, όπου βρήκε τα πατήματά του και αυτοπεποίθηση. Επίσης, η επιλογή να έρθει στον ΟΦΗ ήταν ιδανική. Τον έχουμε παρακολουθήσει σε όλα τα παιχνίδι, παίζει πολύ καλά και είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα του. Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιστρέψει και στην Εθνική, γεγονός που μας χαροποιεί όλους», ανέφερε αρχικά ο Ραντούλοβιτς και πρόσθεσε συνεχίζοντας για το ποδοσφαιρικό προφίλ του Μπάκιτς: «Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ μπορούν να περιμένουν πολλά πράγματα από τον Μάρκο. Πιστεύω ότι θα είναι όλο και καλύτερος. Έχει μεγάλη ικανότητα στην τεχνική, στην τακτική και στην αντίληψη του παιχνιδιού. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής, ενώ απ’ όσα έχω δει ο κ. Νταμπράουσκας έχει βρει τον ιδανικό ρόλο γι’ αυτόν».

«Θα βοηθήσει πολύ»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Μαυροβουνίου έχει “τσεκάρει” αναλυτικά την κατάσταση του Μπάκιτς και τον ρόλο που του έχει δώσει ο Νταμπράουσκας, επισημαίνοντας ότι ανάλογα «καθήκοντα» θα έχει και στην Εθνική.

«Τον υπολογίζω και στην Εθνική μας για τον ίδιο ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με τους συνεργάτες μου αναλύσαμε όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει με τον ΟΦΗ και είναι ξεκάθαρο ότι είναι σε καλό δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει το Μαυροβούνιο στα δύο παιχνίδια που έρχονται με Βουλγαρία και Σερβία. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να έχει σταθερότητα», υπογράμμισε ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Μάρκο δείχνει την ποιότητά του με τη φανέλα του ΟΦΗ και το πιο σημαντικό είναι ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά του. Μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα του. Είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ ήταν γι’ αυτόν το... εισιτήριο της επιστροφής στην Εθνική μας ομάδα. Είναι σε πολύ καλή ηλικία ποδοσφαιρικά, έχει ποιότητα και εμπειρία. Ένας πολύ καλός συνδυασμός».

«Στόχος το Euro 2024»

Ο Μπάκιτς θα είναι μέλος μιας ομάδας που θα διεκδικήσει την παρουσίας της στα τελικά το Euro 2024.

Ο Μίοντραγκ Ρσντούλοβιτς υπογραμμίζει ότι το Μαυροβούνιο είναι έτοιμο γι’ αυτόν τον μεγάλο στόχο.

«Ο Μάρκο είναι στο γκρουπ με τους 27 παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή. Διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε δυνατά πρωταθλήματα. Στη μεσαία γραμμή θα έχουμε έξι παίκτες για τρεις θέσεις και ο Μάρκο είναι μία από τις επιλογές για τα προσεχή ματς», ανέφερε αρχικά και τόνισε για την προσπάθεια της ομάδας του: «Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και πιστεύω ότι είναι η ώρα για το Μαυροβούνιο να κάνει κάτι πολύ καλό. Γνωρίζω την πορεία των ποδοσφαιριστών από την U19 και αρκετοί εξελίχθηκαν σε top class. Στόχος μας είναι να βρεθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση και θα παλέψουμε γι’ αυτό.

Οι επιλογές προέρχονται από μία 30άδα παικτών, που συγκροτούν ένα πολύ ανταγωνιστικό γκρουπ. Ο Σάβιτς, ο Γιόβετιτς και ο Μάρουσιτς επανέρχονται και είναι οι ηγέτες μας. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες στον όμιλό μας για τα προκριματικά του Euro 2024, όμως είναι σημαντική χρονιά για μας και θα διεκδικήσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News