Το ανηφορικό… μονοπάτι του ΟΦΗ για να «κλείσει» την ψαλίδα με το top-6

Ποδόσφαιρο
Το ανηφορικό… μονοπάτι του ΟΦΗ για να «κλείσει» την ψαλίδα με το top-6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν. Ο ΟΦΗ μπήκε στο φετινό Πρωτάθλημα με… ομολογημένο στόχο τα play off, όμως η προσπάθειά του δε “στέφθηκε” από επιτυχία.

Μια προσπάθεια που δεν ήταν αρκετή για να τον φέρει κοντά στις ομάδες της πρώτης 6άδας, καθώς στην πορεία του κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετές αγωνιστικές… παθογένειες.

Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν ένα ακόμη δείγμα γραφής, για την… απόσταση που πρέπει να καλύψει η ομάδα του Ηρακλείου.

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν οι “ασπρόμαυροι” και ένα από αυτά είναι η βαθμολογική συγκομιδή στην έδρα. Ο φίλαθλος κόσμος είναι εκεί, προσφέρει απλόχερα τη στήριξή του, όμως φέτος η ομάδα στο… χορτάρι δεν πήρε την… πάσα.

Με μόλις δύο νίκες στο “Γεντί Κουλέ” στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος (σε σύνολο 13 αγώνων), θα έμοιαζε… “θαύμα” να ελπίζουν οι Κρητικοί για τα play off.

Μόνο o Λεβαδειακός και o Αστέρας Τρίπολης έφυγαν ηττημένοι από το Ηράκλειο, ενώ κανένα από τα λεγόμενα ντέρμπι (με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) δεν ήταν νικηφόρο για τον ΟΦΗ.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας θέλει αυτό να αλλάξει και με χρονικό ορίζοντα την επόμενη σεζόν, θα επιδιώξει να “χτίσει” μια ομάδα που θα μπορεί να ισορροπήσει αγωνιστικά σε ότι αφορά την παρουσία της εντός και εκτός έδρας.

«Αναμφίβολα κανείς δεν είναι χαρούμενος για την απόδοσή μας στους εντός έδρας αγώνες. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να το αλλάξουμε αυτό. Έχουμε… δουλειά να τελειώσουμε σ’ αυτήν τη σεζόν, ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λιθουανός προπονητής.

Η ομάδα του Ηρακλείου θέλει να κλείσει την… “ψαλίδα” και πέρα από την καθημερινή δουλειά, υπάρχει και ο σχεδιασμός του ρόστερ που θα παίξει τον ρόλο του.

Αυτό όμως αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες και στην παρούσα φάση το πιο… κοντινό είναι οι αγώνες των play out, που όπως τονίζει ο Νταμπράουσκας, δε θα είναι περίοδος διακοπών, αλλά αξιολόγησης.

«Τα play out δε θα είναι παιχνίδια που θα χαλαρώσουμε. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια, φτιάχνοντας τη βάση για την επόμενη σεζόν. Αξιολογούμε τους ποδοσφαιριστές και προσπαθούμε να τους βελτιώσουμε, όχι μόνο μέσα από τους αγώνες, αλλά κι από κάθε προπόνηση ξεχωριστά. Εμείς οφείλουμε μέσα από αυτήν τη διαδικασία, να δημιουργήσουμε την εικόνα και να προχωρήσουμε για την επόμενη σεζόν. Αναλύουμε όλα τα δεδομένα για να βελτιωθούμε και παρακολουθούμε την πρόοδο. Όλα θα μας είναι χρήσιμα ως πληροφορίες για την επόμενη σεζόν, αλλά επαναλαμβάνω ότι κάθε αγώνας έχει μεγάλη σημασία και έχουμε ακόμη μπροστά μας το… παρόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 45χρονος προπονητής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News