Ο Τσάβι παρά τη νίκη, θεωρεί ότι παραμένει φαβορί η Ρεάλ

Αθλητισμός
Ο Τσάβι παρά τη νίκη, θεωρεί ότι παραμένει φαβορί η Ρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντσελότι χαρακτηρίζει άδικη τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι Κυπέλλου της Μαδρίτης…

Παρά τη σημαντική νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου», στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στη Ρεάλ (0-1), ο Τσάβι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, που υποχρεώθηκε να παίξει αρκετά κλειστά.

«Το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό και είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια των παικτών μου, ειδικά στην άμυνα. Όμως δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε πολύ την μπάλα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αυτό που θέλαμε ήταν να ελέγξουμε το παιχνίδι και να περιορίσουμε τους κινδύνους έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαμε. Δεν είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού που θέλουμε, αλλά ο αντίπαλος μας ώθησε σε αυτό. Δεν θεωρώ πως προδώσαμε τη φιλοσοφία μας, αλλά κάποιες φορές όταν δεν μπορείς να παίξεις όπως ακριβώς θέλεις και μπορείς, πρέπει να αμυνθείς. Είναι μέρος το παιχνιδιού κι αυτό. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας, αλλά στα δικά μου μάτια η Ρεάλ με βάση την εικόνα του πρώτου ημιτελικού είναι το φαβορί», τόνισε ο προπονητής της «Μπάρτσα».

Ο Κάρλο Αντσελότι από την άλλη θεωρεί πως η Ρεάλ αδικείται από το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα (0-1).

«Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση. Η Μπαρτσελόνα είχε κατοχή μόλις 35% και πιστεύω πως δεν άξιζε τη νίκη. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας από πλευράς ελέγχου, αλλά μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου. Το γκολ που δεχτήκαμε ήρθε από ένα λάθος. Παίξαμε όπως θέλαμε, αλλά δεν πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

«Πάντως η εικόνα μας είναι αυτή που μας δίνει πίστη για τη ρεβάνς. Πιστεύω πως αν επαναλάβουμε μια τέτοια απόδοση στον επαναληπτικό, θα προκριθούμε εμείς στον τελικό. Δεν θεωρώ πως η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει την ίδια προσέγγιση παίζοντας στην έδρα της. Για μένα ήταν έκπληξη που έπαιξαν έτσι, αλλά έχουν μάθει να αμύνονται πολύ καλά. Είναι πολύ δυνατοί στο κομμάτι αυτό», πρόσθεσε.

Πηγή sport24.gr

Photo fcbarcelona.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News