ΚΥΠΕΛΛΟ FINAL-8: Ολυμπιακός και Περιστέρι διεκδικούν το τρόπαιο

Αθλητισμός
ΚΥΠΕΛΛΟ FINAL-8: Ολυμπιακός και Περιστέρι διεκδικούν το τρόπαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 19:15 ο τελικός στα Αοράκια- Οδηγίες για τους φιλάθλους

Το παρθενικό Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 φτάνει απόψε στην κορύφωσή του με τον μεγάλο τελικό (19:15), ανάμεσα σε Περιστέρι και Ολυμπιακό.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του θεσμού μετά τη νίκη με 77-65 επί της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου. Ο Βασίλης Σπανούλης μετά τα τέσσερα Κύπελλα που κατέκτησε ως παίκτης, τρία με τον Παναθηναϊκό και ένα με τον Ολυμπιακό, θα διεκδικήσει και το πρώτο της προπονητικής του καριέρας.

Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν για 20η φορά στην ιστορία τους στον τελικό του θεσμού και θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι για να φτάσουν στα 11 τρόπαια στον θεσμό.

Η παράδοση

Περιστέρι και Ολυμπιακός έχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές στο παρελθόν στο Κύπελλο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τέσσερις νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή στον ημιτελικό του Final 4 του 2004 στη Λαμία. Το Περιστέρι είχε επικρατήσει στην πρώτη στα χρονικά μονομαχία τους στον θεσμό, το 1991 για τη φάση των «16». Αναλυτικά οι αναμετρήσεις τους στο Κύπελλο:

20/02/1991 (Φάση των «16»): Περιστέρι-Ολυμπιακός 112-106

02/03/1994 (Φάση των «16»): Ολυμπιακός-Περιστέρι 90-71

29/03/1997 (Προημιτελικά): Περιστέρι-Ολυμπιακός 58-78

03/01/2001 (Φάση των «16»): Ολυμπιακός-Περιστέρι 73-63

27/02/2004 (Final 4 Λαμίας-Ημιτελικός) Ολυμπιακός-Περιστέρι 69-67

Οι διαιτητές

Οι Πουρσανίδης, Πιτσίλκας και Θεονάς είναι αυτοί που ορίστηκαν να διευθύνουν τον τελικό του Final Eight του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ ανάμεσα στο Περιστέρι bwin και τον Ολυμπιακό (19:15, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24).

Αυτό ανέφερε στην επίσημη ενημέρωσή της η ΕΟΚ, προσθέτοντας ότι stand by - σε αναμονή δηλαδή - θα βρίσκεται ο Παπαπέτρου σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο και κάποιο μέλος της διαιτητικής τριάδας δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα.

Oδηγίες προς τους φιλάθλους

Οι θύρες του γηπέδου στα Δύο Αοράκια θα ανοίξουν δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Κατά την προσέλευση των θεατών θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας (αναγκαία η αστυνομική ταυτότητα), καθώς και σωματικοί έλεγχοι, τόσο στους εξωτερικούς χώρους, όσο και πριν την είσοδό τους στο γήπεδο. Παράλληλα, έλεγχοι θα γίνουν εντός του γηπέδου, προκειμένου κάθε φίλαθλος να κάθεται στην ακριβή θέση στην οποία αντιστοιχεί το εισιτήριό του.

Οι φίλαθλοι καλούνται να προσέλθουν στο γήπεδο τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων για να μην προκύψει συνωστισμός στις εισόδους και κατά τους ελέγχους.

Ο χώρος του γηπέδου θα βιντεοσκοπείται από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας, τόσο εσωτερικά, όσο και περιμετρικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News