Σκάκι: Μεγάλος ενθουσιασμός στα 13α Φραγκιαδάκεια στην Χερσόνησο

Σπορ
Σκάκι: Μεγάλος ενθουσιασμός στα 13α Φραγκιαδάκεια στην Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αγώνες σκάκι «Φραγκιαδάκεια» που τόσο έλλειψαν στην τοπική κοινωνία της Χερσονήσου λόγω κορωνοϊού είναι και πάλι εδώ.

Την περασμένη Κυριακή έγινε η 13η διοργάνωση και όπως είναι φυσικό υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός.

Οι σκακιέρες στήθηκαν στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου, στην μεγάλη και φιλόξενη του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, που παραχωρήθηκε από τον εφημέριο Πατήρ Μιχάλη Αγαπάκη.

Συνολικά 90 παίκτες μικροί και μεγάλοι, μπήκαν στη… μάχη, ενώ το παρών έδωσε πλήθος κόσμου.

Η οικογένεια Φραγκιαδάκη που διοργανώνει τόσα χρόνια την εκδήλωση, αθλοθέτησε μετάλλιαγ για τους νικητές, μοίρασε  αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες και υποδέχτηκε με άφθονα εδέσματα όλο τον κόσμο.

Η πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χερσονήσου, Πόπη Φραγκιαδάκη Παρλαμά, καλωσόρισε όλο τον κόσμο και ευχαρίστησε τους τοπικούς παράγοντες που προάγουν το άθλημα.

Από την πλευράς της η προπονήτρια κ. Βασιλακάκη, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του σκακιού για την παιδική ηλικία και ο εφημέριος Πατέρας Μιχαήλ Αγαπάκης έδωσε την ευλογία του και ευχές στους παρόντες.

Στους αγώνας παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου (Σ.Α.Χ.) για τη διοργάνωση των 13ων Φραγκιαδάκειων Σκακιστικών Αγώνων που έγιναν σήμερα στο πανέμορφο Κουτουλουφάρι του Δήμου μας.  Το σκάκι, ένα πνευματικό άθλημα, δεν υπολείπεται του ενδιαφέροντος και της στήριξης της Δημοτικής μας Αρχής όπως και για τα υπόλοιπα αθλητικά δρώμενα. Η Δημοτική μας Αρχή θα είναι πάντοτε δίπλα σε δράσεις όπως η σημερινή, που προάγουν το αθλητικό πνεύμα και κάνουν τα παιδιά μας από μικρά, σκεπτόμενους πολίτες».

Τη Γραμματειακή υποστήριξη ανέλαβε ο προπονητής, Παναγιώτης Ελευθεράκης και διαιτητές ήταν ο Μάριος Αδαμάκης και η Μαίρη Βασιλακάκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παίχτηκαν 7 γύροι για τους ενήλικες και τους έφηβους και 5 για τα παιδιά, ενώ τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Ενήλικες σε 7 αγώνες: Κλώκας 7 βαθμούς σε 7 αγώνες, Παπανδρέου 6, Χατζηπαναγιώτης Αλέξανδρος 4, Γερακιανάκης Μάνος 4.

Α-18: Λαντζουράκης 5, Ρασιδάκης Ραφαήλ 4.

Γυναίκες: Μουστακάκη Βάσω 3, Μανωλακάκη Αγγελική  1 ½.

Κ-18: Θεοδοσούλη Ελεάννα 4,  Τρυπιά Νεφέλη 4, Χατζηπαναγιώτη Νεφέλη 4.

Α-16: Τρυπιάς Στέφανος 5, Κορναράκης Γιάννης 4, Πλεύρης Γιάννης 3 ½, Μρόκκου Σάντι 3,Μρόκκου Λεκ 3.

Α-6: Χρυσουλάκης Αλέξανδρος 1  ½, Σάρρης Ανδρέας 1, Ζαμπετάκης  Κωνσταντίνος 1.

Α-8: Σαραντινός Ευτύχης 4, Δαριβιαννάκης Ηρακλής 3 ½, Παντιώρας Μηνάς 3, Χρηστάκη Βάσια 3, Κουβαρντάς Πάρης 2½.

Α-10: Τρυπιάς Άγγελος 5, Παντιώρας Παναγιώτης 4, Φωτεινάκης Τίτος-Νικόλας 4, Οικονομάκης Πάρης 4.

Α-12:Πλεύρης Θεοχάρης 4 ½, Παπαχρήστος Μάριος 3 ½, Παρθενιώτης Νικόλας 3 ½, Φωτεινάκης Σταύρος 3 ½, Βασιλάκης Πέτρος 2, Βασιλάκης Γιάννης 2.

Κ-8:Καρανδινάκη Ανδρονίκη με 3 βαθμούς,  Αράχωβα Δήμητρα 2 ½, Καρανικολή Ελένη 2, Λαρεντζάκη Βάσια 2, Παπαδογιαννάκη Κατερίνα 1.

Κ-10: Τσακαλάκη Κορίνα 3, Νινιράκη Αγγελική 3, Ανδρουλάκη Φανή 2, Κλώκα Αλίκη 2.

Κ-12: Ζωγραφάκη Βασιλική 4 ½, Εμπειρίδης Σταύρος 2, Γερακιανάκη Ελευθερία 1 ½.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News