Θρηνεί το κρητικό μπάσκετ, «έφυγε» ο σπουδαίος Νίκος Τούλης

Αθλητισμός
Θρηνεί το κρητικό μπάσκετ, «έφυγε» ο σπουδαίος Νίκος Τούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν άντεξε η καρδιά του μία ακόμη δοκιμασία…

Φτωχότερο είναι από σήμερα το κρητικό μπάσκετ αφού έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο που υπηρέτησε με σθένος και περισσή αγάπη το χώρο. Ο λόγος για το Νίκο Τούλη, η καρδιά του οποίου δεν άντεξε σε μία ακόμη δοκιμασία…

Ο επιτυχημένος παλαίμαχος προπονητής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες σε εγχείρηση καρδιάς στην Αθήνα, όμως λίγα 24ωρα μετά η καρδιά του τον πρόδωσε.

Ο Νίκος Τούλης υπήρξε  επιτυχημένος καλαθοσφαιριστής αλλά και εκ των κορυφαίων κρητικών προπονητών με πολύχρονη και επιτυχημένη θητεία στα σωματεία του Ηρακλείου. Σημαντικότερη στιγμή στην προπονητική του καριέρα, η πορεία του με το Ηράκλειο ΟΑΑ, από το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ στην Α1 μπάσκετ. Στη συνέχεια υπηρέτησε την ομάδα και ως μάνατζερ με συνοδοιπόρο τον Μανώλη Παπακαλιάτη, δίπλα στον αείμνηστο «μπασκετάνθρωπο» Παύλο Βαρζακιάν. Υπήρξε βέβαια και προπονητής στην αγαπημένη του ΓΕΗ. Επί Κατσανέβα πέρασε από τον Εργοτέλη, επί Ξημέρη από τον ΟΦΗ ενώ είχε διατελέσει προπονητής και στην Μικτή Κρήτης. Αποχώρησε από την ενεργό προπονητική δράση εξαιτίας και των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, προκειμένου να αποφύγει την ένταση των αγώνων…

Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου καθώς ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας.

Ο Νίκος Τούλης έγραψε σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία του Κρητικού μπάσκετ και αφήνει αξιόλογη παρακαταθήκη.

Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, δοτικός και υποστηρικτικός! Έχει μία όμορφη οικογένεια για την οποία μιλούσε πάντα με υπερηφάνεια και αγάπη!

Το αθλητικό τμήμα και ο Όμιλος της Κρήτη TV απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ αξέχαστε Νίκο Τούλη!

Oι φωτογραφίες είναι από το  αρχείο του Νίκου Τούλη και βέβαια του Μιχάλη Δασκαλάκη που διαθέτει πολύ πλούσιο αρχειακό υλικό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News