default-image

Με το ένα… πόδι στον τελικό η ΑΕΚ, εμφατικό 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Με το ένα… πόδι στον τελικό η ΑΕΚ, εμφατικό 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι η ΑΕΚ, που σήμερα επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του Ολυμπιακού στην «OPAP Arena».

Η «Ένωση» παρά τις πολλές αλλαγές στην 11αδα επέβαλλε το ρυθμό της και πέτυχε τρία γκολ, που την φέρνουν ένα… βήμα από τον στόχο της πρόκρισης.

Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Τα γκολ του αποψινού ημιτελικού στην ΟΠΑΠ Αρένα σημείωσαν οι Γκαρσία (3’, 90+13’-πέναλτι) και Σαμασέκου (28’-αυτογκόλ). Χάρη σε αυτά, η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια και 16 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα δεδομένα στο ντέρμπι άλλαξαν από πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων από τους Παπασταθόπουλο, Βρουσάι, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ.

Οι πρωταθλητές προσπάθησαν να απαντήσουν αμέσως με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Γκάρι Ροντριγκες ο οποίος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι στο 14’.

Η εξέλιξη αυτή ωφέλησε τους γηπεδούχους που ήταν πιεστικοί όσο έπρεπε και ταυτόχρονα προσεκτικοί για να μην κινδυνέψουν με ισοφάριση. Ο κορυφαίος παίκτης τους, Στίβεν Τσούμπερ, με εκπληκτική προσπαθεια στο 28’, «άδειασε» Ντόι και Εμβιλά, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σαμασέκου την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ολυμπιακό και συνέχισαν και στο β΄ ημίχρονο, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Μίτσελ. Οι Φορτούνης, Ροντινέι έδωσαν ενέργεια στην ομάδα τους, που όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος της.

Στο 56’ ο Ροντρίγκες είχε νέο δοκάρι σε σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα και ο Πέτρος Μάνταλος είδε τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι σε μακρινό σουτ, σε φάση που ωστόσο φαινόταν να ελέγχει ο Τζολάκης.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ και στο 74’ αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Μπακαμπου και στη συνέχεια ο Εμβιλά -που σκόραρε- ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Ντόι έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αφού επανεξέτασε τη φάση μέσω VAR.

O Γκαρσία ήταν εύστοχος από τη «βούλα» και στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στην πρώτη της νίκη της ΑΕΚ επί των «ερυθρόλευκων» μετά από πέντε χρόνια. Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2018 (2-1), επίσης σε ματς κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (74’ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64’ Σιμάνσκι), Μάνταλος (84’ Πινέδα), Ελίασον (83’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (65’ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46’ Φορτούνης), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46’ Ροντινέι), Χουάνγκ (66’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66’ Μπακαμπού), Μπιέλ (39’ Μπουτούτσι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News