Μεταγραφές: Ποιότητα και προοπτική για τον ΟΦΗ της επόμενης μέρας!

Ποδόσφαιρο
Μεταγραφές: Ποιότητα και προοπτική για τον ΟΦΗ της επόμενης μέρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει αρκετούς και σημαντικούς λόγους να «τρίβει τα χέρια» του από ικανοποίηση, μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και την ολοκληρωμένη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ.

Το… ταμείο βέβαια θα γίνει μέσα από τους αγώνες, αφού μια μεταγραφή «βγαίνει» ή «δεν βγαίνει», ανάλογα με αυτά που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές στο… χορτάρι.

Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο, που τα πέντε νέα πρόσωπα φόρεσαν την «ασπρόμαυρη» φανέλα, υπήρχε η διαδικασία αναζήτησης, επιλογής και τελικά προσπάθειας ένταξης στο ρόστερ.

Μια διαδικασία απόλυτα προσαρμοσμένη στα κριτήρια και τα «θέλω» του προπονητή. Όπως είπε και ο ίδιος, έγινε πολύ δουλειά από όλους και κυρίως με στρατηγική, που φαίνεται να ήταν η λέξη «κλειδί».

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει δυσκολίες και δεν έχει καμία σχέση με αυτή του καλοκαιριού, από όποια πλευρά κι αν το πιάσεις. Αυτό από μόνο του έκανε πιο δύσκολο το εγχείρημα του ΟΦΗ, όχι μόνο να καλύψει τα κενά που εντόπισε ο Βάλντας Νταμπράουσκας, αλλά να ενσωματώσει τα κατάλληλα… προφίλ.

Από χαρακτήρες, από ποδοσφαιρική ποιότητα και από αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ώστε να… κουμπώνουν στο πλάνο του 45χρονου τεχνικού. Για αυτό άλλωστε, όλες οι επιλογές είχαν την δική του έγκριση και μετά από πολλές ώρες δουλειάς μπροστά στον υπολογιστή. Για παρακολούθηση αγώνων, ανάλυση στατιστικών δεδομένων και βιντεοκλήσεις με τους «στόχους», ώστε να συμπληρωθεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο πληροφοριών.

Όλα τα παραπάνω είχαν ένα και μόνο στόχο. Ο ΟΦΗ να δυναμώσει ουσιαστικά για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά κυρίαρχα να αποκτήσει ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, που θα δώσει προοπτική για τον μέλλον. Για την αμέσως επόμενη σεζόν, όπου ο πήχης θα είναι ψηλότερα και οι προσδοκίες μεγαλύτερες.

Μοσκέρα, Μπάκιτς, Γκρόνινγκ, Λουίζ Φελίπε και Χριστογεώργος, είναι οι πέντε χειμερινές μεταγραφές και καμία από αυτές δεν είναι για έξι μήνες ή για ένα χρόνο.

Είναι τα νέα μέλη ενός δυνατού «κορμού», που πλέον το καλοκαίρι φαίνεται πως θα χρειαστεί κάποιες πολύ συγκεκριμένες (και αριθμητικά) ποιοτικές προσθήκες για να ζητήσει το παραπάνω σε όλα τα επίπεδα.

Ένας… καυτός Γενάρης

Ο τρόπος που κινήθηκε ο ΟΦΗ τον εφετινό Ιανουάριο στις μεταγραφές, μπορεί να αναδειχθεί και μέσα από τη σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Διανύουμε την 5η αγωνιστική περίοδο της εποχής Μιχάλη Μπούση και η εφετινή σεζόν, είναι η δεύτερη πιο έντονη σε ότι αφορά την μεταγραφική κινητικότητα στα μέσα της χρονιάς.

Γενικά ήταν ένας… καυτός Γενάρης, γιατί πέρα από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν πέντε μεταγραφές, όπου χρειάστηκε έγιναν κάποιες υπερβάσεις χωρίς δισταγμό.

Ας δούμε κλείνοντας, πως έχουν κινηθεί οι «ασπρόμαυροι» σ’ αυτήν τη πενταετία τον μήνα Ιανουάριο.

2018-19, οκτώ μεταγραφές: Σακόρ, Γιακουμάκης, Βαζ, Πάρσον, Ναμπί, Μπράουν, Φερέιρα και  Γιαννούλης.

2019-20, δύο μεταγραφές: Ζοάο Βίκτορ και Βαφέας.

2020-21, μία μεταγραφή: Καστάνιος.

2021-22, τρεις μεταγραφές: Λουίζ Φελίπε, Μπουζούκης και Μανδάς.

2022-23, πέντε μεταγραφές: ΛουίζεΦελίπε, Μοσκέρα, Γκρόνινγκ, Μπάκιτς και Χριστογεώργος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News