Ο Νταμπράουσκας για τον Γκρόνινγκ και τη νοοτροπία που «χτίζει» ο ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Ο Νταμπράουσκας για τον Γκρόνινγκ και τη νοοτροπία που «χτίζει» ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ευκαιρία δεν πήγε… χαμένη στην απογευματινή προπόνηση του ΟΦΗ, που ήταν «ανοιχτή» για τους ρεπόρτερ της ομάδας του Ηρακλείου. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας άνοιξε την… ατζέντα της επικαιρότητας, όπου ανέλυσε τα ζητήματα αγωνιστικής φύσεως.

Δεν αρνήθηκε να απαριθμήσει τα κριτήρια για την επιλογή του Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ, αλλά και τον προσανατολισμό ενόψει Ολυμπιακού, όπου ήταν ξεκάθαρος: «Η σωστή νοοτροπία, είναι να πηγαίνουμε για τη νίκη πάντα και παντού».

Ο 45χρονος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» ανέφερε αρχικά για τον Δανό στράικερ: «Ο Σεμπάστιαν είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, σε πολύ καλή ηλικία και παρά τα 25 του χρόνια διαθέτει εμπειρία και παραστάσεις. Είναι αυτό που ψάχναμε. Είδατε και με τον Αστέρα ότι παρότι είχαμε την κατοχή της μπάλας, ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι μας, αντιμετωπίζαμε πρόβλημα μέσα στην περιοχή. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας δώσει λύσεις, είναι… πεινασμένος και φιλόδοξος, μπορεί να μας βοηθήσει και να δώσει ύψος στην επίθεση».

Αναφερόμενος στο προσεχές ματς με τον Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα όμως εμείς ως ΟΦΗ έχουμε στόχο να μεγαλώνουμε συνεχώς και να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν θα σας πω πως θα παίξουμε γιατί θα το μάθει ο αντίπαλος προπονητής, όμως η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Η ομάδα προετοιμάζεται για κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη και αυτή πρέπει να είναι η σωστή νοοτροπία. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όπου και αν αγωνιζόμαστε να στοχεύουμε στη νίκη».

«Νιώθω μεγάλη ευθύνη»

Όσο αφορά το «δέσιμο» που αποκτά με τον κόσμο του ΟΦΗ, αλλά και το Ηράκλειο γενικά, ο Νταμπράουσκας επισήμανε ότι νιώθει μεγάλη ευθύνη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα σας πω μια ιστορία. Όταν η ομάδα ήταν τελευταία στην βαθμολογία, είχα πάει βόλτα στην Αγία Πελαγία, με σταματάει ένας φίλος του ΟΦΗ και με ρωτάει “κόουτς όλα θα πάνε καλά”, του απαντώ “φυσικά” και μου λέει “σε εμπιστεύομαι αφού το λες”. Η πίστη και η εμπιστοσύνη σε γεμίζει υπευθυνότητα και εμείς πρέπει να είμαστε εκείνοι που θα μεγαλώνουμε συνεχώς την ομάδα».

Κλείνοντας, στάθηκε στη νοοτροπία που δείχνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές: «Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που να γίνεται καλύτερη. αυτό θα γίνει από προπόνηση σε προπόνηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε δώσει 10 παιχνίδια και έχουμε κάνει μόνο τρεις νίκες, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό. Πάντα πρέπει να χτίζουμε τη νοοτροπία μας στις προπονήσεις και θα σας πω κάτι. Αυτήν την εβδομάδα οι προπονήσεις που έγιναν είναι οι καλύτερες που έχω δει στους τρεις μήνες που βρίσκομαι στην ομάδα. Και γίνονται μετά από νίκη και όχι μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά και πραγματικά κάνουν ότι μπορούν για την ομάδα, ώστε να υπάρχει μεγάλη βελτίωση και συνεχώς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News