Αποθέωση για Νταμπράουσκας: «Με αγγίζει συναισθηματικά - Να μεγαλώσουμε τον ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
Αποθέωση για Νταμπράουσκας: «Με αγγίζει συναισθηματικά - Να μεγαλώσουμε τον ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινημένος με την αποθέωση που γνώρισε από τους φιλάθλους του ΟΦΗ, ήταν ο Βάλντας Νταμπράουσκας μετά το σημερινό νικηφόρο παιχνίδι με τον Αστέρας Τρίπολης.

Ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου αναφέρθηκε στην ώθηση που έδωσε ο κόσμος, την προσωπικότητα που έδειξαν οι παίκτες, αλλά και τη σημασία της νίκης.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στον Περέα και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

«Για μένα ο ιδανικός τρόπος παιχνιδιού είναι όταν παίζουμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, γιατί αυτό δείχνει ότι είμαστε γενναίοι, μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα και δείχνει ότι είμαστε καλοί στην πίεση. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε αργά, δεν είχαμε την ενέργεια για αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Είμαι πολύ χαρούμενος που στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με διαφορετική και καλύτερη νοοτροπία. Από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου κυριαρχήσαμε, είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και πιστεύαμε πως αν συνεχίζαμε με τον ίδιο τρόπο θα ερχόταν η νίκη. Είμαι ευγνώμων στον κόσμο του ΟΦΗ γιατί όταν δεν ερχόταν το γκολ, μας ωθούσαν συνεχώς. Γνωρίζω πως οι νίκες στην έδρα μας ερχόταν δύσκολα και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και να γίνει το φρούριο μας», ανέφερε αρχικά ο 45χρονος προπονητής και είπε για τον Περέα: «Πραγματικά θέλω να αναφερθώ στον Περέα για να σας πω πόσο δύσκολο είναι όταν χάνει αυτές τις ευκαιρίες και αυτό δείχνει προσωπικότητα. Μιλήσαμε και του είπα να μην απογοητεύεται και πως μπορεί να σκοράρει στα επόμενα παιχνίδια. Έδειξε μεγάλη πίστη στον εαυτό του και για αυτό πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για την αποθέωση από τους φιλάθλους επισήμανε: «Δεν μπορώ να κρύψω πως ήταν κάτι που τους το χρωστούσα γιατί μετά από 2.5 μήνες έχουμε κερδίσει τρεις φορές. Με αγγίζει συναισθηματικά και μου δίνει μεγάλη υπευθυνότητα γιατί υπάρχουν προσδοκίες, δεν είμαστε εδώ να μιλάμε για την 9η θέση, δεν ξέρω πόσο ψηλά μπορούμε να πάμε στο φετινό πρωτάθλημα. Είμαι προπονητής που επικεντρώνομαι στο επόμενο παιχνίδι, είναι το πιο σημαντικό κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως και η επόμενη προπόνηση είναι η πιο σημαντική για μένα. Παράλληλα γνωρίζω πως ο κόσμος έχει μεγάλα όνειρα όπως θέλω να τους πω ότι όλοι στο club έχουμε μεγάλα όνειρα για τον ΟΦΗ. Με σταματούν φίλοι του ΟΦΗ στον δρόμο και μου δίνουν κουράγιο, θέλω να τους υποσχεθώ ότι ο μόνος δρόμος που γνωρίζω για να μεγαλώσει η ομάδα είναι να γίνει αυτό μέσα από την σκληρή δουλειά».

Για τις αμυντικές επιδόσεις: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, ακόμα και σήμερα δεν θυμάμαι ο Μανδάς να ακούμπησε την μπάλα, ο αντίπαλος δεν έκανε σουτ προς την εστία. Εδώ είμαστε για να μιλήσουμε όλοι για την ομάδα ως μια μονάδα και πως κάνουμε άμυνα όλοι μαζί και πως επιτιθόμαστε. Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση μου ότι για τέσσερα παιχνίδια δεν έχουμε δεχτεί γκολ».

Σε ότι αφορά τους Μοσκέρα και Μπάκιτς τόνισε: «Αυτήν την στιγμή οι νέοι παίκτες παίζουν όσο μπορούν, ο Μάρκο έκανε μόλις δύο προπονήσεις. Ο Μάρκο ήρθε πριν από δύο μέρες, ο Μοσκέρα είναι μαζί μας δύο εβδομάδες και μέχρι να συνηθίσουν την ομάδα, η συμμετοχή τους είχε συγκεκριμένο πλάνο. Στο δεύτερο ημίχρονο όσο ο αντίπαλος κλεινόταν στην περιοχή του και δεν υπήρχε χώρος για εμάς για να δημιουργήσουμε, χρειαζόμασταν παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν μια έξτρα πάσα».

Για τον αγωνιστικό προσανατολισμό σε κάθε παιχνίδι: «Εσείς τι πιστεύετε; Δεν έχουμε πλάνο για το πως θα κερδίσουμε; Αν πιστεύετε πως θα πάμε στον Πειραιά για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και δεν έχω πλάνο για να κερδίσουμε, τότε ίσως είναι λάθος. Η δική μου δουλειά ως προπονητής είναι να προετοιμάζω την ομάδα για να κερδίζει παντού. Κάθε φορά σχεδιάζουμε το πλάνο μας, κατά την διάρκεια του αγώνα άλλαξε και το γκολ προήλθε από το πλάνο και από μια στατική φάση».

Ερωτηθείς για τον Μάρκο Μπάκιτς και τα χαρακτηριστικά του υπογράμμισε: «Έφυγαν δύο κεντρικοί χαφ, μείναμε με τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή και πιστεύω πως δεν είναι αρκετοί. Και με το στυλ ποδοσφαίρου που έχουμε βασίζεται πολύ στην κατοχή της μπάλας, με ενδιάμεσες πάσες και στο επιθετικό. Αν δείτε πως παίζει ο Μάρκο, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, εμπειρία από καλά πρωταθλήματα και καλές ομάδες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News