Οι "Αθλητικές Ιστορίες" στην ΚΡΗΤΗ TV έτρεξαν μαραθώνιο γυρίζοντας πίσω τον χρόνο με τους κορυφαίους...

Κρήτη
Οι "Αθλητικές Ιστορίες" στην ΚΡΗΤΗ TV έτρεξαν μαραθώνιο γυρίζοντας πίσω τον χρόνο με τους κορυφαίους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις "Αθλητικές Ιστορίες" που προβλήθηκαν χθες το βράδυ στην ΚΡΗΤΗ TV "σημάδεψαν" μορφές σαν τον Σπύρο Λούη, τον Στέλιο Κυριακίδη, τον "μαραθωνοδρόμο της ειρήνης" Γρηγόρη Λαμπράκη που εξοντώθηκε από το παρακράτος σε δύσκολα για την Ελλάδα χρόνια!

Αυτή τη φορά οι "Αθλητικές Ιστορίες" στην ΚΡΗΤΗ TV... έτρεξαν μαραθώνιο: Ένα μαραθώνιο με τις μεγάλες μορφές του αθλήματος. Ταξίδεψαν στον χρόνο από την Αρχαία Ελλάδα και τον Φειδιππίδη, μέχρι την Κρήτη του "σήμερα" με τις "σημαίες" του αθλήματος. Τον Αφορδακό, τον Σαριδάκη και τ΄άλλα παιδιά. Γιατί αυτοί οι αθλητές που παρέλασαν χθες από τις οθόνες μας όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μείνουν πάντα παιδιά..

Τις "Αθλητικές Ιστορίες" (επιμέλεια-παρουσίαση από τον Γιώργο Μιμίκο) που προβλήθηκαν χθες το βράδυ στην ΚΡΗΤΗ TV "σημάδεψαν" μορφές σαν τον Σπύρο Λούη, τον Στέλιο Κυριακίδη, τον "μαραθωνοδρόμο της ειρήνης" Γρηγόρη Λαμπράκη που εξοντώθηκε από το παρακράτος σε δύσκολα για την Ελλάδα χρόνια!

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Πόντιου μαραθωνοδρόμου Γιώργου Ζαχαριάδη που αναφέρθηκε στα απίστευτα κατορθώματά του αλλά και στο γεγονός ότι όταν έτρεξε από την "Αγιά Σοφιά" της Κωνσταντινούπολης μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η τουρκική κυβέρνηση τον "απέλασε" με αποτέλεσμα να μη μπορεί να επιστρέψει ποτέ ξανά στη γη των προγόνων του, την Τραπεζούντα!

Ο Ζαχαριάδης γνωστός και ως "ΤεμονΑΕΚ" είχε κάνει και ένα μαραθώνιο μνήμης τρέχοντας από την Παναγία Σουμελά της Βέροιας μέχρι αυτή του Πόντου διανύοντας μια απόσταση που πλησίαζε τα 2.000 χιλιόμετρα!

Τέλος να αναφερθούμε και στην παρουσία του καθηγητή Ιατρικής Γιάννη Χατζηιωάννου στην εκπομπή που προβλήθηκε χθες με τον Ηρακλειώτη επιστήμονα να είναι εν ενεργεία αθλητής μεγάλων αποστάσεων με συμμετοχή σε αγώνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στον Όλυμπο μιας και είναι μόνιμος κάτοικος Λάρισας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News