SL1: «Τσίμπησε» βαθμό στην Τρίπολη ο Λεβαδειακός

Αθλητισμός
SL1: «Τσίμπησε» βαθμό στην Τρίπολη ο Λεβαδειακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα...

Η αποβολή του Ριέρα από το πρώτο ημίχρονο έκοψε τη… φόρα του Αστέρα, ο Λεβαδειακός δεν κινδύνεψε και πήρε εύκολα έναν σημαντικό βαθμό (0-0) στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αργός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του αγώνα με τον Αστέρα να προσπαθεί να βρει χώρους απέναντι στον καλά στημένο Λεβαδειακό χάνοντας καλή φάση στο 19' όταν ο Άλβαρες σέντραρε από τ' αριστερά και ο Κρεσπί σούταρε στην κίνηση με τον Στογιάνοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά.

Κομβική ήταν η στιγμή του 24' καθώς ο Ριέρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Αρκάδες με 10 παίκτες, καθώς εμπόδισε την εκτέλεση φάουλ του Μεχία. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του ματς, ωστόσο παρέμεναν άστοχοι στις εκτελέσεις τους. Κορυφαία χαμένη φάση για το σύνολο του Άκη Μάντζιου ήταν αυτή στο 41' όταν ο Ιγκλέσιας άλλαξε ωραία το παιχνίδι στα δεξιά για τον Κρεσπί που σούταρε εν κινήσει με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιάσμινκο Βέλιτς άλλαξε τον σχηματισμό του Λεβαδειακού σε 4-3-3 με την είσοδο των Συμελίδη-Βήχου, όμως οι Τριπολιτσιώτες ήταν αυτοί που διατηρούσαν τον έλεγχο και στο 48' απείλησαν με τον Σίτο από τ' αριστερά να σουτάρει όμως ο Στογιάνοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό παρά τις αλλαγές και είχαν μόλις δύο σουτ, αυτά στο 56' με τον Μεχία και στο 71' με την αλλαγή Τορό που δεν δυσκόλεψαν τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Τίποτα αξιοσημείωτο στο τελευταίο εικοσάλεπτο πλην ενός καλού δυνατού σουτ του Βρακά στο 78' που ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να αποκρούσει με δυσκολία σε κόρνερ και μοιραία έμεινε το μηδέν για Αστέρα και Λεβαδειακό με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω και παραμένουν χωρίς νίκη μακριά από την έδρα τους.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε στην 9η θέση με 18 βαθμούς ενώ αντίθετα ο Λεβαδειακός ανέβηκε στη 12η με 12 πόντους.

Την επόμενη, -19η- αγωνιστική, ο Αστέρας θα φιλοξενηθεί από τον ΟΦΗ, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στο «Γεντί Κουλέ» ενώ αντίθετα ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τη Λαμία, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στο «Λάμπρος Κατσώνης».

Οι συνθέσεις:

Aστέρας Τρίπολης (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνο, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (Σανταφέ 86'), Κρεσπί (Γκαρντάβσκι 60'), Σίτο (Mπερτόγλιο 85'), Ριέρα, Μπαράλες.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Χάμοντ (Συμελίδης 46'), Μεχία (Νταμπό 80'), Βρακάς (Νίκας 79'), Παναγιώτου (Βήχος 46'), Μουτίνιο, Λούα Λούα (Τορό 60'), Δούμτσιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News