Super League 1: Θέλουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί οι πρωτοπόροι

Αθλητισμός
Super League 1: Θέλουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί οι πρωτοπόροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Super League, καθώς σήμερα  θα διεξαχθεί η πρώτη ημέρα της 16ης αγωνιστικής, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις. Μάλιστα, τόσο ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, όσο και η δεύτερη ΑΕΚ και ο τρίτος Ολυμπιακός, ξεκινούν στο νέο έτος με εκτός έδρας ματς.

Η αυλαία της δράσης για το 2023 θα ανοίξει στο «Γεντί Κουλέ». Στις 16:30 ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Βόλο. Οι Κρητικοί προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, όπου θα μπορούσαν να είχαν επικρατήσει, τη στιγμή που η ομάδα της Μαγνησίας από τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Οι «ασπρόμαυροι» του Ηρακλείου «καίγονται» για τους βαθμούς, προκειμένου να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις, τη στιγμή που οι «κυανέρυθροι» δεν θέλουν να χάσουν την επαφή την κορυφή.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 17:00 ο Λεβαδειακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Οι Βοιωτοί αναζητούν μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να δώσουν συνέχεια στη νίκη που έκαναν στο ντέρμπι ουραγών με τον Ιωνικό (1-0) στο ίδιο γήπεδο. Από την άλλη, το «τρίποντο» αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το «τριφύλλι». Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχεται από δύο «γκέλες», με Ιωνικό και ΟΦΗ και θέλει, τουλάχιστον να διατηρήσει, την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από την ΑΕΚ, πριν το αθηναϊκό ντέρμπι.

Επόμενη που «πέφτει» στη «μάχη» είναι η Ένωση. Ο «Δικέφαλος» θα παίξει απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, το απόγευμα της Τρίτης (03/01) στις 20:00 στους «Ζωσιμάδες». Οι Ηπειρώτες προέρχονται από δύο ισοπαλίες, θέλουν τη νίκη για να πάρουν βαθμολογική «ανάσα», τη στιγμή που η ΑΕΚ δείχνει ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Super League, μετρά δύο συνεχόμενες νίκες, μετά την επιστροφή και θέλει μόνο το τη νίκη για να πλησιάσει ή να μείνει σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό.

Η αυλαία της πρώτης ημέρας της 16ης αγωνιστικής θα πέσει στη Νεάπολη. Εκεί, ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 21:30 σ’ ένα ματς που μπορεί να κριθεί «τελικός» για τις δύο ομάδες. Οι Νικαιώτες είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και «καίγονται» για βαθμό ή βαθμούς, ενώ οι Πειραιώτες χρειάζονται νίκες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν ότι μπορούν στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Τρίτη 3 Ιανουαρίου

16:30 ΟΦΗ - Βόλος

17:00 Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός

20:00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

21:30 Ιωνικός - Ολυμπιακός

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

17:00 Αστέρας Τρίπολης - Λαμία

18:00 Παναιτωλικός - Ατρόμητος

20:00 ΠΑΟΚ - Άρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News