Αθλητικός Καζαμίας 2023: Η αγορά του ΟΦΗ από τον Σαμπόνις και το Κολυμβητήριο στη λίμνη του Κουρνά...

Αθλητισμός
Αθλητικός Καζαμίας 2023: Η αγορά του ΟΦΗ από τον Σαμπόνις και το Κολυμβητήριο στη λίμνη του Κουρνά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα, δύο, τρία, 2023! Δε θα γράψω πολλά! Θα θυμησω όπως κάθε χρόνο πως αφού μικρός ήθελα να γράψω τα Παραμυθια του Παραδείσου και δεν τα κατάφερα το έριξα στους Καζαμίες! Προσοχή όμως κάθε χρόνο κάποιες προβλέψεις βγαίνουν αληθινές! Καλή ανάγνωση και καλή χρονιά...

Ιανουάριος: Ο χρόνος μπαίνει με μια αναπάντεχη όσο και απίστευτη είδηση για τον ΟΦΗ! Ο Βάλντας Νταμπράουσκας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στον μπασκετικό κόσμο της πατρίδας του δέχεται το τηλεφώνημα του πιο διάσημου συμπατριώτη του, του Άρβιντας Σαμπόνις. Ο παλαίμαχος γίγαντας με ύψος 2.20 είναι πάμπλουτος πλέον και καταθέτει πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ με τον Μιχάλη Μπούση που τον θαύμαζε ως μπασκετόφιλος στα νεανικά του χρόνια να απαντάει θετικά!

Το ποσό εξάλλου είναι μεγάλο! Ο Σαμπόνις έρχεται στην Κρήτη και παίρνει άμεσα αποφάσεις για το διοικητικό συμβούλιο: Χρίζει λοιπόν αντιπρόεδρο τον παλιό του συμπαίκτη στη Σοβιετική Ένωση, τον αγαθό γίγαντα Τκατσένκο ενώ στο συμβούλιο μπαίνουν και οι Μαρτσουλιόνις, Γιασικεβίτσιους και Ματσιούλις. Μάλιστα ο Γιασικεβίτσιους σταματάει και την προπονητική του καριέρα στο μπάσκετ και μπαίνει στο τεχνικό τιμ Νταμπράουσκας…

Μεγαλύτερη μεταγραφή; Η επιστροφή του Φιγκεϊρέντο ενώ στον ΟΦΗ θα αγωνίζεται πλέον και ο Βαλάντης Κοζορώνης που ήξερε ο Νταμπράουσκας από την παρουσία του Κρητικού ποδοσφαιριστή στο λιθουανικό πρωτάθλημα…

Φεβρουάριος: Απόκριες στην ΕΠΣΗ και ο Νίκος Τζώρτζογλου στον καθιερωμένο χορό θέλει επίσημο καλεσμένο τον Σαμπόνις. Ο Σαμπόνις πηγαίνει στην οδό Ιδομενέως αλλά παίρνει μαζί του και τον Τκατσένκο. Ωστόσο το αντιλαμβάνεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον οποίο είχαν το γνωστό επεισόδιο στον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987 και κατεβαίνει στην Κρήτη για να τον συναντήσει! Ο Τκατσένκο έχει ντυθεί σερίφης και ο Γιαννάκης μεταμφιέζεται σε ινδιάνο. Ωστόσο ο Γιαννάκης τον αναγνωρίζει και ενώ πολλοί περιμένουν να υπάρξει επεισόδιο οι δύο άνδρες τα βρίσκουν, 36 χρόνια μετά από το επεισόδιο! Συγκινημένος ο Νίκος Τζώρτζογλου δηλώνει πλέον και μπασκετικός και σημειώνει πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της…ΕΚΑΣΚ!

Μάρτιος: Ο νεαρός Βασίλης Κακουλάκης αποφασίζει έναν αγώνα επίδειξης στην ανοικτή θάλασσα! Συγκεκριμένα αποφασίζει να κολυμπήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου μέχρι αυτό του Πειραιά και τα καταφέρνει! Μάλιστα ο νεαρός…ακολουθεί τα πλοία της γραμμής και όταν μπαίνει στο λιμάνι του Πειραιά τον περιμένουν ο πρωθυπουργός και 120 βουλευτές όλων των κομμάτων για να τον βραβεύσουν!

Απρίλιος: Ο νεαρός μπασκετμπολίστας Βενιαμίν Αμπόσι γίνεται ντραφτ στο ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς και γίνεται άμεσα συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μάλιστα ο Αντετοκούνμπο έχει ζητήσει από τον νεαρό να του κρατάει…αντικρυστό κρέας από την Κρήτη και τρώγοντάς το στην επίσημη παρουσίαση του Αμπόσι δηλώνει ενθουσιασμένος πως «αυτός θα είναι ο διάδοχός μου»!

Μάιος: Οι Χανιώτες αποφασίζουν να αλλάξουν μέρος προετοιμασίας στη σφυροβολία.

Αγρότες από καθε γωνια της Κρήτης προσφέρουν τα χωράφια τους για να κάνουν προπόνηση οι εκπληκτικοί Χανιώτες σφυροβολοι Αναστασακης και Φραντζεσκακης. Το προπονητηριο παρά τις μεγάλες τους επιτυχίες αγνοείται. Την ίδια ώρα κλείνει λόγω προβλημάτων το Κολυμβητήριο Χανιων και γίνεται πρόταση κολυμβητές αλλά και οι ομάδες Πόλο του ΝΟΧ να μεταφερθούν για προπονήσεις στη λίμνη του Κουρνα!

Νταμπλ για την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο με τον ΟΦΗ να έχει μπει στα πλέι οφ και να τερματίζει τέταρτος πίσω από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Εκτός Ευρώπης έμεινε ο Παναθηναϊκός με δύο ήττες στα πλέι οφ από τον ΟΦΗ σε Λεωφόρο και Ηράκλειο με αυτογκολ στις καθυστερήσεις και στα δυο ματς!

                                                       Καλοκαίρι 2023

Είδηση του καλοκαιριού η επιστροφή Μεσι στη Μπαρτσελόνα καθώς η Μπαρτσα κατερρευσε στο ισπανικο πρωτάθλημα και ο Αργεντινος επεστρεψε ως παίκτης, προπονητης και προεδρος μαζί! ΟΦΗ πηγαίνει για προετοιμασία στη Λιθουανία ενώ η κλήρωση τον φέρνει αντίπαλο στην Ευρώπη με τη Μπαρτσα του Μεσι! Ο Σαμπονις εκμεταλλευεται τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω ζέστης στην Αραβία και παίρνει δανεικό για τον ΟΦΗ τον Ροναλντο! Η κρητικη ομάδα παίρνει ισοπαλία στο Καμπ Νου με 0-0 αλλά χάνει στη ρεβάνς του Ηρακλείου με αυτογκόλ Κριστιάνο και μένει εκτός συνέχειας στο Europa League! Η θύρα 4 φωνάζει τότε στον Ροναλντο "βγάλε τη φανέλα και φυγε από δω"!

Σεπτέμβριος: Κανένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν ξεκινάει στην Ελλάδα. Ο λόγος ο όρος όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να έχουν βγάλει Πανεπιστήμιο!

Οκτωβριος: Σε μίτινγκ στίβου στο Παγκρητιο με συμμετοχή Τεντογλου ο Μίλτος κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος με εννιά μέτρα! Στο ίδιο μίτινγκ κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και η Στεφανίδη στο επι κοντώ! Ωστόσο τα ρεκόρ ακυρώνονται καθώς είχαν πέσει κομμάτια από το νέο στεγαστρο στο ταρτάν την ώρα των προσπαθειών τους...

Νοεμβριος: Το Αρκαλοχωρι παίρνει wild card για τη Basket League με έδρα το νέο κλειστό που δημιουργείται στο Θραψανο! Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και το Αρκαλοχωρι θα μπει στη μάχη έχοντας χάσει τέσσερα παιχνίδια στα χαρτιά! Κάνει όμως μεταγραφικό μπαμ ανακοίνωνοντας Ομπραντοβιτς στον πάγκο και Παππα πλέι μέικερ!

Δεκεμβριος: Στη Χριστουγεννιατικη γιορτή του ΟΦΗ ο Ψαραντωνης μπαίνει τιμητικά στο ΔΣ της ΠΑΕ. Έτσι προεδρος συνεχίζει ο Σαμπονις, πρώτος αντιπρόεδρος ο Μαρτσουλιονις και δεύτερος αντιπρόεδρος ο... Ψαραντωνης!

Και του χρόνου με υγεία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News