default-image

Euroleague: Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Αθλητισμός
Euroleague: Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε με 71-95 του Παναθηναϊκού

Το τελευταίο ντέρμπι αιωνίων για το 2022 είχε για πρώτη φορά μετά από καιρό φαβορί τον Παναθηναϊκό. Επειδή όμως στο σύγχρονο μπάσκετ δεν παίζουν τα προγνωστικά αλλά οι... ομάδες, ο Ολυμπιακός έδειξε γιατί είναι ένα επίπεδο πάνω από τους πράσινους. Πήγε στο ΟΑΚΑ με το μαχαίρι στα δόντια, θριάμβευσε με 95-71 για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague και έφτασε το σερί απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο στο 10-0, το βράδυ που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε τον MVP του πρώτου μισού της διοργάνωσης, τον Σάσα Βεζένκοβ που παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο.

Στο 10-6 ανέβηκε ο Ολυμπιακός (5-3 εντός και 5-3 εκτός έδρας), που σε ακόμη ένα ντέρμπι είχε MVP τον Μουστάφα Φαλ και σε καταπληκτική κατάσταση τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Μπόλομποϊ. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν με κυνισμό το ματς, κάλυψαν το κενό του Σάσα Βεζένκοβ με σπουδαία κυκλοφορία και απίθανο ποσοστό στο δίποντο, είχαν εντυπωσιακή δημιουργία και δεν υπήρξε στιγμή στην οποία προβληματίστηκαν ή έδωσαν δικαιώματα στους γηπεδούχους.

Στο 6-10 έπεσε ο Παναθηναϊκός (4-4 εντός και 2-6 εκτός έδρας), που είχε μοναδικό απόντα τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε (30 πόντοι, 5/12 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ σε 31:12) σε μία αποκαρδιωτική εμφάνιση, με τους ψηλούς σε άλλο γήπεδο, με τους κοντούς ανήμπορους να διαβάσουν τον αγώνα και με την οκτάδα να απομακρύνεται αλλά να παραμένει ένας εφικτός στόχος στην πιο τρελή, στην πιο παρανοϊκή EuroLeague όλων των εποχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News