All Star Game: Η team Βεζένκοφ πήρε τον τίτλο

Αθλητισμός
All Star Game: Η team Βεζένκοφ πήρε τον τίτλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε την ομάδα του Παπαγιάννη στη γιορτή του μπάσκετ...

Σε... διαγωνισμό καρφωμάτων μετατράπηκε ο αγώνας του 25ου All Star Game. Οι παίκτες των δύο ομάδων αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο του 7χιλ. θεατές που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ καθώς το θέαμα κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Για την ιστορία η ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ, που κατέκτησε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, επικράτησε εκείνης του Γιώργου Παπαγιάννη με 137-112.

Η ομάδα του Γιώργου Παπαγιάννη μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να το... τελειώσει με τα τρίποντα. Οσο οι παίκτες των «μπλε» τα έβαζαν πίσω από τα 6,75μ. τόσο η ομάδα τους είχε σταθερά το προβάδισμα. Μέχρι και ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, από τον πάγκο με το κοστούμι!

Στη δεύτερη περίοδο όμως οι «άσπροι» του Σάσα Βαζένκοφ αποφάσισαν να... σπάσουν τα καλάθια. Τα καρφώματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι άμυνες έδιναν χώρο στο θέαμα και οι παίκτες αποζημίωναν τους θεατές με διαδοχικά καρφώματα, ζεσταίνοντας το κοινό για τον αντίστοιχο διαγωνισμό του ημιχρόνου. Η ομάδα του Βεζένκοφ μάλιστα με τη βοήθεια και των Τζούστον, Μαγκριφ που επιστρατεύθηκαν, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 81-76!

Οι πτήσεις συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα του MVP Βεζένκοφ να φτάνει τους 100 πόντους λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Την «100άρα» η ομάδα του Παπαγιάννη την ξεπέρασε στο 34' με το τρίποντο του Λαρεντζάκη. Οι προπονητές έριξαν στο παρκέ όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στη γιορτή, με το τέλος του αγώνα να βρίσει νικήτρια την TEAM Βεζένκοφ με 137-112 έναντι της TEAM Παπαγιάννης.

Τα δεκάλεπτα: 36-42, 81-76, 110-93, 137-112.

TEAM ΒΕΖΕΝΚΟΦ (Μπαρτζώκας - Καστρίτης): Τολιόπουλος 3, Γκίκας 6, Γουόκαπ 8, Γουόλτερς 6, Φράνκε 4, Νετζήπογλου 6, Αγραβάνης 20, Βεζένκοφ 18, Μίτσελ 19, Φαλ 21, Τζουστον 12.

TEAM ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (Ράντονιτς - Σπανούλης): Σλούκας, Ντένμον 11, Λαρεντζάκης 12, Νότε 24, Παπανικολάου 5, Μπέικον 12, Γουίλιαμς 6, Μαυροκεφαλίδης 5, Κουλμπόκα 14, ΜακΓκριφ 2, Παπαγιάννης 21.

Ο Γκουντγκουϊν τα καρφώματα

Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν του Άρη είναι ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων του 25ου All-Star Game που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Ο Γκούντγουιν συγκέντρωσε 59 πόντους στον πρώτο γύρο και πέρασε στον τελικό μαζί με τον Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ, που μάζεψε 57 πόντους.

Στον τελικό ο παίκτης του Άρη επικράτησε του Μίτσελ με 30-27 και έγινε ο δεύτερος παίκτης του Άρη που κέρδισε σε αυτόν τον διαγωνισμό μετά τον Κρις Κινγκ τη σεζόν 1994-95.

Τα αποτελέσματα:

Πρώτος γύρος:

Σάβιον Φλαγκ - 42 πόντοι (21+21)

Τσέβεζ Γκούντγουιν - 59 πόντοι (29+30)

Σακούρ Τζούστον - 47 πόντοι (24+23)

Ακίλ Μίτσελ - 57 πόντοι (30+27)

Ακίλ Μίτσελ - 27 πόντοι

Τσέβεζ Γκούντγουιν - 30 πόντοι

O Nτένμον στα τρίποντα

Ο Μάρκους Ντένμον του Περιστερίου είναι ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων στο 25ο All-Star Game που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Ο Ντένμον συγκέντρωσε 21 πόντους στον πρώτο γύρο και πέρασε στον τελικό μαζί με τον Τζέιλεν Χαντς του ΠΑΟΚ, που επίσης είχε 21 πόντους. Στο τελικό ο Ντένμον όμως ήταν ασταμάτητος και επικράτησε τους Χαντς με 22-17.

Τα αποτελέσματα:

Πρώτος γύρος:

Βασίλης Τολιόπουλος - 17 πόντοι

Γιανίκ Φράνκε - 7 πόντοι

Μάρκους Ντένμον - 21 πόντοι

Λευτέρης Μαντζούκας - 18 πόντοι

Γιαννούλης Λαρεντζάκης - 18 πόντοι

Τζέιλεν Χαντς - 21 πόντοι

Γιώργος Παπαγιάννης - 12 πόντοι

Τελικός:

Τζέιλεν Χαντς - 17 πόντοι

Μάρκους Ντένμον - 22 πόντοι

Τιμήθηκαν οι κορυφαίοι

Τους 30 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία, οπως προέκυψαν από την ψηφοφορία του κόσμου, βράβευσε ο ΕΣΑΚΕ κατά τη διάρκεια του 25ου All-Star Game που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Οι 30 καλύτεροι αναδείχτηκαν από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και πριν την ανακοίνωση των ονομάτων που προέκυψαν, ο πρόεδρος του δ.σ. της ένωσης, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Ανδρέας Γλυνιαδάκης απεύθυναν χαιρετισμό προς τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο γήπεδο παρόντος του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Τιμήθηκαν παράλληλα η πρώην βουλευτής Φάνη Πετραλιά που ήταν εκείνη που υπέγραψε τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΑΚΕ και ο πρώτος πρόεδρος της ένωσης Θεόδωρος Καρατζάς, δια του Μέμου Ιωάννου.

Παράλληλα με τους 30 κορυφαίους αθλητές, τιμήθηκαν οι δύο προπονητές με τους περισσότερους τίτλους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ο Γιάννης Ιωαννίδης -το βραβείο του παρέλαβε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, Γιάννης «Ολλανδός» Ιωαννίδης- και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αλλά τιμής ένεκεν και ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η λίστα των 30 κορυφαίων αθλητών των 30 χρόνων του επαγγελματικού Πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Νίκος Γκάλης

Παναγιώτης Γιαννάκης

Βασίλης Σπανούλης

Δημήτρης Διαμαντίδης

Παναγιώτης Φασούλας

Φάνης Χριστοδούλου

Μπάνε Πρέλεβιτς

Φραγκίσκος Αλβέρτης

Ντέιβιντ Ρίβερς

Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς

Ρόι Τάρπλεϊ

Θοδωρής Παπαλουκάς

Ζάρκο Πάσπαλι

Γιώργος Πρίντεζης

Μάικ Μπατίστ

Στόγιαν Βράνκοβιτς

Ντομινίκ Ουίλκινς

Ντέγιαν Μποντίρογκα

Ντίνο Ράτζα

Ουόλτερ Μπέρι

Νίκος Οικονόμου

Ζόραν Σάβιτς

Αλφόνσο Φορν

Αντώνης Φώτσης

Άγγελος Κορωνιός

Νίκος Ζήσης

Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Ευθύμης Ρεντζιάς

Νίκος Χατζηβρέττας

Δήμος Ντικούδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News