Μουντιάλ 2022: Κλείνει η τετράδα με ματσάρες

Αθλητισμός
Μουντιάλ 2022: Κλείνει η τετράδα με ματσάρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρόκο -Πορτογαλία και Αγγλία- Γαλλία διεκδικούν τα 2 τελευταία εισιτήρια

Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών βγήκε, Κροατία-Αργεντινή και η σειρά των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου σήμερα ολοκληρώνεται το με άλλα δύο σπουδαία παιχνίδια: Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει στις 17:00 την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, το σκληροτράχηλο Μαρόκο και λίγες ώρες αργότερα θα ακολουθήσει η μεγάλη «μάχη της Μάγχης» ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και την Αγγλία.

Στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα, το Μαρόκο θέλει να συνεχίσει τα θαύματα απέναντι στους Πορτογάλους. Οι Μαροκινοί έγιναν το πρώτο αραβικό έθνος που έφτασαν σε προημιτελικά Μουντιάλ και η τέταρτη αφρικανική ομάδα που προχώρησε ως τους «8» μετά το Καμερούν (1990), τη Σενεγάλη (2002) και την Γκάνα (2010).

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1986 το Μαρόκο νίκησε 3-1 στη φάση των ομίλων, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε στους Πορτογάλους τη νίκη στον όμιλο με 1-0.

Η απόλυτη «μάχη» κι ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στο χωρητικότητας 68.895 θέσεων «Al Bayt Stadium» της πόλης Αλ Κορ, η σούπερ παραγωγική Αγγλία (12 γκολ στο τουρνουά) θέλει να προκριθεί στα ημιτελικά Μουντιάλ για δεύτερη σερί φορά. Σε 31 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο παρελθόν, η Αγγλία έχει 17 νίκες, έναντι 9 της Γαλλίας, ενώ 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι Άγγλοι θα παραταχθούν πλήρεις, με εξαίρεση τον Μπεν Γουάιτ, που έχει επιστρέψει εδώ και δέκα μέρες στο «Νησί», ενώ οι Γάλλοι έχουν μοναδικό απόντα τον Λούκας Ερναντές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News