Μπαλάκοφ στο neakriti.gr: «Ο Σλάβοφ είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης και θα προσφέρει πολλά στον ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
Μπαλάκοφ στο neakriti.gr: «Ο Σλάβοφ είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης και θα προσφέρει πολλά στον ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άλλοτε θρύλος του βουλγαρικού ποδοσφαίρου ως παίκτης και σήμερα προπονητής, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ μίλησε για τον Ιβάν Σλάβοφ, με τον οποίο δούλεψε στην Εθνική Βουλγαρίας και την ΤΣΣΚΑ 1948

Ο Ιβάν Σλάβοφ ήρθε στο Ηράκλειο για να αναλάβει ένα πολύ κομβικό ρόλο στο «οικοδόμημα» του ΟΦΗ, ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, και ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει πολύ καλά είναι ένας θρύλος του βουλγαρικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, που ως παίκτης διέγραψε μια σπουδαία πορεία, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Στουτγκάρδη, αλλά και σε δύο Μουντιάλ με την Εθνική της χώρας του.

Ο 56χρονος προπονητής σήμερα, είχε επιλέξει τον Σλάβοφ για το επιτελείο του, τόσο στην Εθνική Βουλγαρίας, όσο και στην ΤΣΣΚΑ 1948. Εκεί το νέο ποδοσφαιρικό στέλεχος της ομάδας του Ηρακλείου είχε το ρόλο του αναλυτή, αλλά και γενικά μια πολυσύνθετη παρουσία. 

Ο Μπαλάκοφ μίλησε στο neakriti.gr για τον άλλοτε συνεργάτη του, που πλέον θα φορά τη φόρμα του ΟΦΗ.

Αναφέρθηκε στις συστάσεις του Σβεν Μίσλινταντ, που είναι ένας εκ των κορυφαίων σκάουτερ στην Ευρώπη, αλλά και τις ικανότητες που ανέπτυξε ο Σλάβοφ.

«Πήρα τον Ιβάν στην ομάδα μου εκείνη την εποχή, με πολύ καλές συστάσεις, καθώς δούλευε στην εταιρεία σκάουτινγκ του Σβεν Μίσλιντατ. Είχαμε δύο συναντήσεις και πραγματικά με εντυπωσίασε με την ικανότητά του. Στο διάστημα που δουλέψαμε μαζί, στην Εθνική Βουλγαρίας και στην ΤΣΣΚΑ 1948 απέκτησε μεγάλη εμπειρία», ανέφερε αρχικά ο Βούλγαρος τεχνικός και πρόσθεσε: «Ο ρόλος του στο δικό μου επιτελείο, ήταν η ανίχνευση ποδοσφαιριστών, αλλά και να προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες αναλύσεις. Είχαμε μια πολύ στενή συνεργασία, που βασίστηκε στη χημεία που δημιουργήθηκε. Ήταν ένα σημαντικό μέλος του επιτελείου μου».

Όσο για τη στρατηγική και τη φιλοσοφία του Σλάβοφ στο κομμάτι του σκάουτινγκ, ο Μπαλάκοφ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολύτιμο συνεργάτη που προσφέρει λύσεις: «Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για τον τρόπο που δουλεύει ο Ιβάν. Μπορεί γρήγορα να δει τι χρειάζεται ο προπονητής ή ο σύλλογος, παρουσιάζοντας την καλύτερη δυνατή λύση βάσει τον αναγκών. Είμαι βέβαιος, ότι στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή ο νέος του σύλλογος, θα είναι ένας κεντρικός πυλώνας και θα βοηθήσει πραγματικά. Πρόκειται για ένα πολύτιμο συνεργάτη».

Μουντιάλ και… Ντεγιάνοφ!

Ημέρες Μουντιάλ και δε θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Βούλγαρο προπονητή για την κορυφαία διοργάνωση, στην οποία ως παίκτης αγωνίστηκε δύο φορές και μάλιστα κόντρα στην Εθνική μας ομάδα το 1994 στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκα δύο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι μια μεγάλη στιγμή. Όλοι αγωνίζονται με περηφάνια για το Έθνος τους. Είναι απερίγραπτο συναίσθημα να παίζεις εκεί και ακόμη περισσότερο όταν έχεις μια πορεία, όπως αυτά που είχαμε εμείς με τη Βουλγαρία το 1994. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στο ποδόσφαιρο και ελπίζω αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι συναρπαστικό και να μας εκπλήξει».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην σχέση του με τον Μέτοντι Ντεγιάνοφ, που για 4.5 χρόνια φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους ξένους της τελευταίας 20ετίας: «Ναι, γνωριζόμαστε πολύ καλά. Είναι καλός φίλος. Ξέρω ότι αυτός και ο ΟΦΗ έχουν πολλές ωραίες αναμνήσεις μαζί, από την παρουσία του εκεί ως ποδοσφαιριστής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News