Μουντιάλ 2022: Μαγική η Ισπανία, νίκησε 7-0 την Κόστα Ρίκα!

Αθλητισμός
Μουντιάλ 2022: Μαγική η Ισπανία, νίκησε 7-0 την Κόστα Ρίκα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Ισπανία την σημερινή αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα για την πρεμιέρα του 5ου Ομίλου επικρατώντας με το εμφατικό 7-0!

Με τρία γκολ στο α’ μέρος και άλλα τέσσερα στην επανάληψη, η Ισπανία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι και έδειξε τεράστια δυναμική στο ντεμπούτο της στην διοργάνωση.

Τα έξι γκολ που ήταν εξαιρετικά σε δημιουργία και εκτέλεση, επιβεβαίωσαν ότι οι Ισπανοί διαθέτουν ένα σύνολο που είναι ικανό για μεγάλα πράγματα στο φετινό Μουντιάλ…

Τώρα είναι στην κορυφή του 5ου Ομίλου μαζί με την Ιαπωνία, που νίκησε νωρίτερα 2-1 την Γερμανία και δείχνει ότι είναι το φαβορί για την πρόκριση, βάζοντας τεράστια πίεση στους Γερμανούς μετά την απρόσμενη ήττα τους.

Η Ισπανία ήταν ασταμάτητη απέναντι στην Κόστα Ρίκα, αφού προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και είχε πατημένο το πόδι στο γκάζι, βάζοντας υπέροχα γκολ μέχρι και τα τελευταία λεπτά!

//--> //-->

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν... κατηφορικός. Η μπάλα βρισκόταν διαρκώς σε πόδια Ισπανών και δη από αριστερά, όπου ο Τζόρντι Άλμπα είχε... εγκατασταθεί στην επίθεση. Ο Πέδρι δημιούργησε δύο ευκαιρίες πριν συμπληρωθεί ένα πεντάλεπτο και στο 11' σημειώθηκε το πρώτο γκολ, με υπέροχη ενέργεια του Όλμο.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ασένσιο να σκοράρει και στο 31' οι Ισπανοί κέρδισαν πέναλτι και ο Φεράν Τόρες που το εκτέλεσε έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της χώρας του σε Μουντιάλ.

Ο Λουίς Σουάρες αντικατέστησε τον δεξιό μπακ του στην ανάπαυλα, όμως η Ισπανία άρχισε να επιτίθεται και από την άλλη πλευρά και τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια. Στο 54' ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Κόστα Ρίκα κι έκανε το 4-0 και κάπου εκεί άρχισαν οι αλλαγές και για τον Λουίς Ενρίκε.

Το επόμενο γκολ προήλθε από βασικό παίκτη πάντως, με τον Γκάβι να πιάνει φανταστικό βολέ με το εξωτερικό στο 74' και να γίνεται εκείνος πλέον ο νεαρότερος σκόρερ της Ισπανίας στο Μουντιάλ (σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών), αλλά και ο τρίτος νεαρότερος στην ιστορία της διοργάνωση, πίσω από τον Πελέ και τον Μανουέλ Ρόσας!

Η επίδειξη δύναμης της "ρόχας" ολοκληρώθηκε με γκολ από δύο αλλαγές, τους Κάρλος Σολέρ και Άλβαρο Μοράτα, με κατοχή άνω του 80% και κυρίως χωρίς να επιτρέψει ούτε μία τελική στην Κόστα Ρίκα!

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64' Μπαλντέ), Γκάβι (57' Σολέρ), Μπουσκέτς (64' Κόκε), Πέδρι, Τόρες (57' Μοράτα), Ασένσιο (69' Γουίλιαμς), Όλμο

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Μαρτίνες (46' Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82' Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72' Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61' Ρουίς), Κοντρέρας (61' Σαμόρα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News