Super League 1: Ισόπαλο το ντέρμπι Ολυμπιακός- ΑΕΚ

Αθλητισμός
Super League 1: Ισόπαλο το ντέρμπι Ολυμπιακός- ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ καθώς έληξε στο 0-0.

Στο 12ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη ολοκληρωμένη φάση, με ένα μακρινό συρτό σουτ του Άμραμπατ, 3-4 μέτρα άουτ. Στο 16' η ΑΕΚ είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Μετά από λάθος του Άβιλα, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε την κάθετη για τον Λιβάι που έκανε κίνηση ανάμεσα στα στόπερ και πλάσαρε, με τον Σωκράτη να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μασούρας χάλασε την φιλόδοξη αντεπίθεση του Ολυμπιακού με μια κακή επιλογή και αντίστοιχη πάσα, ενώ στο 19' η Ένωση είχε τη δεύτερη μεγάλη της φάση, με εξαιρετική συνεργασία σε μικρό χώρο, τον Γκατσίνοβιτς να κάνει το τακουνάκι για τον Ρότα και τον Πασχαλάκη να αποκρούει το κοντινό πλασέ. 

Στο 21' πλέον, ο Χουάνγκ έβγαλε με έξοχη μπαλιά τετ-α-τετ τον Μπακαμπού, ο Γάλλος νικήθηκε από τον Αθανασιάδη στην τελική, όμως η φάση σταμάτησε αργότερα ως οφσάιντ, παρόλο που τα ριπλέι έδειξαν ότι ήταν οριακή και θα υπήρχε έλεγχος VAR αν υπήρχε και γκολ. Επόμενη φάση ήταν στο 28' και πάλι για την ΑΕΚ, με τον Πασχαλάκη να σώζει οριακά προ του Λιβάι το τραγικό γύρισμα του Εμβιλά. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου αυτή του 37ου λεπτού, όταν μετά από τρομερή ενέργεια του Πινέδα, ο Λιβάι συνεργάστηκε με τον Γκατσίνοβιτς όμως το σουτ πέρασε άουτ. 

Μετά από ένα δικό του κακό πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να μην ανέβει στην επανάληψη. Ήταν καλύτερος με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, είχε τη μπάλα στα πόδια, διαχειρίστηκε καλύτερα το ματς σε τακτικό επίπεδο και κυρίως πήγε πιο δυνατά πάνω σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Στο 49' ο Μασούρας έχασε την πρώτη ευκαιρία στο διάστημα αυτό σουτάροντας άουτ μετά από δικό του κλέψιμο στον Βίντα και ένα λεπτό αργότερα ο Εμβιλά είχε σουτ άουτ λίγο έξω από την περιοχή. Στο 58' ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Χάμες όμως αυτό ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Μασούρα στο ξεκίνημα της φάσης. Μετά τον δίλεπτο έλεγχο, το ματς διεκόπη για περίπου ακόμη 6-7 λεπτά λόγω των καπνογόνων που είχαν πέσει.

Με την επανέναρξη η ΑΕΚ βρήκε φάση στο 67', όμως ο Λιβάι νικήθηκε από τον Πασχαλάκη στο τετ-α-τετ που βγήκε μετά από εκτέλεση πλαγίου! Στο 74ο λεπτό ήρθε η ώρα για την τεράστια διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού. Μετά από γέμισμα, ο Μπακαμπού γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Σωκράτης εξ επαφής με κεφαλιά δεν νίκησε τον Αθανασιάδη, ενώ ο Γκάρι στη συνέχεια σούταρε πάνω στα σώματα από τα δύο μέτρα! Στο φινάλε του αγώνα πια, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις δικές τις δύο σημαντικές φάσεις. Στο 86' η κεφαλιά του Μουκουντί από κόρνερ πήγε πάνω στον Πασχαλάκη, ενώ στο 88' αυτή του Φαν Βέερτ ξανά από κόρνερ, πέρασε λίγο άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων μετά και τις πολλές αλλαγές των δύο προπονητών, με τις δύο ομάδες να χάνουν έδαφος και να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στο -8 η ΑΕΚ, στο -12 ο Ολυμπιακός.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-4-1-1): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Άβιλα (89' Αγκιμπού), Εμβιλά, Ιν. Χουάνγκ, Μπιέλ (82' Βρουσάι), Μασούρας (60' Ροντρίγκες), Χάμες (89' Φορτούνης), Μπακαμπού (82' Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-4-2): Aθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (82' Μάνταλος), Άμραμπατ (75' Φαν Βέερτ), Αραούχο, Γκαρσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News