Super League 1: Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου

Αθλητισμός
Super League 1: Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός με υπέροχα τέρματα από τους Ιωαννίδη και Μάγκνουσον κέρδισε τον Ατρόμητο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 35' με 2-0, πήρε τη δωδέκατη νίκη σε δεκατρία παιχνίδια και τρεις ακόμη σημαντικούς βαθμούς στη μάχη που δίνει για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασιστικά από το πρώτο λεπτό του ματς και «πολιόρκησε» τα μετόπισθεν του Ατρομήτου, ο οποίος περίμενε κάτω από το κέντρο και πίσω απ’ τη μπάλα με καλή ανασταλτική οργάνωση και στόχο τις κόντρα επιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να φανούν απειλητικοί, αλλά η αμυντική τους οργάνωση και συνοχή δεν επέτρεψε τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών από την πλευρά του Παναθηναϊκού που είχε μεν τον απόλυτο έλεγχο, κυριαρχώντας σε όλους του τομείς του παιχνιδιού, όχι όμως και τις μεγάλες φάσεις σε ροή αγώνα.

Στο 35’ ο Ατρόμητος υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα εξαιτίας αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ερλινγκμαρκ, την ίδια στιγμή που οι πράσινοι ήταν πολύ απειλητικοί στις στατικές φάσεις, έχοντας δοκάρι με τον Κουρμπέλη σε πλασέ με κενή εστία μετά από κεφαλιά του Σπόραρ (38’), ενώ στο 43’ και το 45+1’ ο Σένκεφελντ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ με το κεφάλι σε κραυγαλέες ευκαιρίες.

Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων χωρίς τέρματα, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα.

το 52’ ο Κουρμπέλης με σουτ δυναμίτη ανάγκασε τον Γιαννιώτη να απογειωθεί και να αποκρούσει σε κόρνερ και στο 66’ ο Μπερνάρ αντί να σουτάρει από τη μικρή περιοχή έκανε πάσα αλλά δεν ακολούθησε κανείς συμπαίκτης του.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τον Ιωαννίδη τροποποιώντας το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 4-4-2, με στόχο να αυξήσει την πίεση του τριφυλλιού. 

Ο Τσέριν (67’) και ο Μπερνάρ (77’) δεν κατάφεραν να βρουν εστία με δυνατά σουτ, ενώ ο Ατρόμητος απείλησε στο 79’ με τον Τζοβάρα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σένκεφελντ.

Ωσπου στο 80’ ο Μπερνάρ έδωσε στον Σπόραρ κι αυτός στον Ιωαννίδη που με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0) μέσα σε αποθέωση!

Ηταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που ο Ελληνας επιθετικός αναδεικνύεται σε «χρυσή» αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Μάγκνουσον να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ (93'). Ετσι το τριφύλλι έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία σε δεκατρία ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82' Γκάνεα), Πέρεθ, Κουρμπέλης (64' Ιωαννίδης), Τσέριν, Βέρμπιτς (87' Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Χατζιησαΐας, Μαυρομμάτης (86' Τζαβίδας), Κεχρίντα, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Ροτάριου (45' Οικονομίδης), Ρομπαΐγ (64' Κλωναρίδης), Μουνίθ (64' Τζοβάρας), Κιάρτασον (64' Φριντγιόνσον).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News