Super League 1: Επιβλητική νίκη του Άρη επί της Λαμίας

Αθλητισμός
Super League 1: Επιβλητική νίκη του Άρη επί της Λαμίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε με 5-0

Με το ευρύ 5-0 επικράτησε ο Άρης επί της Λαμίας στο πρώτο παιχνίδι της 12ης εμβόλιμης αγωνιστικής.

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο βάζοντας τρία γκολ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό του πλεονέκτημα από το 20' λόγω της αποβολής του Μπεχαράνο. Στο δεύτερο κράτησε σε ψηλά επίπεδα την απόδοσή του με τον Ονδούριο άσο να φτάνει σε χατ τρικ πραγματοποιώντας την κορυφαία του εμφάνιση στα «κιτρινόμαυρα».

Πρώτη φορά που ο Άρης προηγείται επί Πάρντιου, αντίστοιχα πρώτη που δεν δέχεται τέρμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί ηγεσίας του Άγγλου τεχνικού και μόλις δεύτερη που κρατά το μηδέν σε δύο σερί παιχνίδια (σ.σ το έπραξε κόντρα σε ΠΑΟΚ) και Αστέρα Τρίπολης

H Λαμία ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8' με τον Γιακουμάκη να βγάζει τον Ντε Βινσέντι απέναντι στον Κουέστα κάνοντας προβολή όμως ο Ισπανός μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Άρης δυσκολεύονταν να διασπάσει τους καλά στημένους Φθιώτες όμως στο 17' άνοιξε το σκορ όταν ο Πάλμα έβγαλε εξαιρετική σέντρα με τον Φαμπιάνο να κάνει ωραίο άλμα καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 1-0.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τη στερεοελλαδίτικη ομάδα καθώς στο 20' ο Μπεχαράνο δέχθηκε κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Σιδηρόπουλο για διαμαρτυρία και επτά λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να δεχθούν γκολ όταν ο Γκαρθία επιχείρησε να κρεμάσει τον Σαράνοφ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του.

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν το γκολ για να απλοποιήσουν τα πράγματα απέναντι στο σύνολο του Τζιανλούκα Φέστα που επικεντρώθηκε στο να χτυπά με κόντρα επιθέσεις και το βρήκαν στο 33΄καθώς ο Ζερβίνιο άδειασε τον Κορνέζο και γύρισε στην περιοχή με τον Πάλμα να εκτελεί τον Σαράνοφ για το 2-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και νέο τέρμα όταν στο 36', ο Πέερσμαν έκανε ατομική ενέργεια και πάσα στον Πάλμα που πλάσαρε τον Σαράνοφ για το 3-0. Ο Σέρβος τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει κάτι όμως έδειξε τα αντανακλαστικά του στο 39' στερώντας ένα δεύτερο γκολ από τον Φαμπιάνο στην καρφωτή κεφαλιά του.

Με την πλάτη στον τοίχο, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ένα καλό δίλεπτο (42' - 43') με τον Ντε Βινσέντι να εκτελεί φάουλ και τον Ετέμπο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του συμπαίκτη του, Κουέστα που είδε στην επόμενη φάση τόσο τον Αντέτζο όσο και τον Τσιλούλη να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Ντε Βινσέντι.

Το σύνολο του Άλαν Πάρντιου ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και στο 58' έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση με τον Μαντσίνι να σπάει στον Πάλμα που εξαπέλυσε σουτάρα καρφώνοντας τη μπάλα στο δεξί πλαϊνό δίχτυ του ανήμπορου Σαράνοφ για το 4-0, ολοκληρώνοντας το χατ τρικ του.

Στη συνέχεια ο Άγγλος τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του βάζοντας στο 66' Γκρέι, Καμάτσο και Ντιόπ αντί των Ζερβίνιο, Μαντσίνι και Γκαρσία και στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο ρυθμός του ματς έπεσε με μόνη αξιοσημείωτη φάση το φάουλ του Μποάκι από πλευράς Λαμίας στο 71' που ανάγκασε τον Κουέστα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Το παιχνίδι ωστόσο δεν τελείωσε εκεί καθώς ο Γκαρθία βρήκε ωραία τον Γκρέι στο 90+1' που άδειασε τον Κορνέζο και εκτέλεσε τον Σαράνοφ για το τελικό 5-0 με το δέκατο γκολ του στη σεζόν συνολικά και πέμπτο στη φετινή Super League.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Άγγλος στράικερ βρήκε τον Καμάτσο που αστόχησε από πλεονεκτική θέση με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου να επισφραγίζει την πιο ευρεία νίκη του Άρη για φέτος βάζοντας τέλος στο μαρτύριο της Λαμίας.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς ενώ αντίθετα η Λαμία καταλαμβάνει την 11η με 9 πόντους, ισόβαθμη με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Την επόμενη, -13η- αγωνιστική, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 στους «Ζωσιμάδες» ενώ αντίστοιχα η Λαμία θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό, την ίδια ημέρα και ώρα 18:00 στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος».

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πέερσμαν, Ετέμπο (Ιτούρμπε 85') Γκαρσία (Ντιόπ 66'), Γκαρθία, Μαντσίνι (Καμάτσο 66'), Πάλμα (Νταμπό 86'), Ζερβίνιο (Γκρέι 66').

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Σλίβκα (Καραμάνος 75'), Τσιλούλης (Μποάκι 66'), Ντε Βινσέντι (Νούνιες 46'), Ασκόβσκι (Τζανδάρης 46'), Γιακουμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News