Περιφέρεια Κρήτης για γήπεδα: «Αποδυτήρια για όλους χωρίς καμία παρέκκλιση»

Αθλητισμός
Περιφέρεια Κρήτης για γήπεδα: «Αποδυτήρια για όλους χωρίς καμία παρέκκλιση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημη θέση για όλα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι των Δειλινών με τον Ρωμανό, όπου οι ομάδες βρήκαν κλειδωμένα αποδυτήρια, πήρε η Περιφερείας Κρήτης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, ξεκαθάρισε ότι τα αποδυτήρια των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων θα χρησιμοποιούνται κανονικά χωρίς καμία παρέκκλιση.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: «Για την Περιφέρεια Κρήτης ο αθλητισμός ως δραστηριότητα αποτελεί σημαντική πτυχή στη ζωή των ανθρώπων, καθώς συμβάλλει στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση. Συνεπώς η διασφάλιση της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στο αγαθό του αθλητισμού για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, είναι ζήτημα κοινωνικής ισονομίας .

Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ώστε το δεύτερο να μας παραχωρήσει για το χρονικό διάστημα των δέκα ετών το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζει η σύμβαση ο χώρος από μέρους μας πρέπει να αποδίδεται στους κατοίκους της Κρήτης για κοινωνικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και μόνο .

Παραλαμβάνοντας το γήπεδο διαπιστώσαμε την ύπαρξη θεμάτων τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε θέματα αδειοδοτήσεων . Ως εκ τούτου προχωράμε σε ενέργειες προκειμένου να καταστεί το γήπεδο αδειοδοτημένο και λειτουργικό. Έχει ζητηθεί και έχει παραχωρηθεί στην ΕΠΣΗ για την τέλεση αγώνων ποδοσφαίρου.

Γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο της Περιφέρειας ουδεμία σχέση έχουν με τις αρχές λειτουργίας μας και είναι αντίθετες στις βασικές αρχές του παραχωρητηρίου. Τέτοιες πρακτικές και εικόνες δεν θα επιτραπούν ξανά.

Έως ότου προχωρήσει η προγραμματισμένη προμήθεια ειδικών οικίσκων-αποδυτηρίων όλες οι ομάδες που έχουν δηλώσει το γήπεδο ως έδρα με απόφαση παραχώρησης από την Περιφέρεια θα χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια γηπεδούχων και φιλοξενουμένων κανονικά χωρίς καμία παρέκκλιση.

Με εκτίμηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News