Έφυγε από τη ζωή ο Ανατόλι Ζουρμπένκο

Μπάσκετ
Έφυγε από τη ζωή ο Ανατόλι Ζουρμπένκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλικία 46 ετών ο παλαίμαχος φόργουορντ του Ολυμπιακού, του Αμαρουσίου και άλλων ελληνικών ομάδων μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας…

Ο Ανατόλι Ζουρπένκο δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Όπως ενημέρωσε ο Αλεξέι Ζεβροσένκο με ανάρτησή του στο Facebook, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, του Αμαρουσίου, του Σπόρτιγκ, του Πανελληνίου και της Νήαρ Ηστ, του Παπάγου και του Ηλυσιακού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.

Ο Ανατόλι Ζουρπένκο γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1975 στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας, πριν μετακομίσει σε πολύ νεαρή ηλικία (ως παιδί) στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Το Σπόρτιγκ (1994-'95) ήταν ο πρώτος σταθμός της επαγγελματικής καριέρας του, την οποία πέρασε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη χώρα μας. Μοναδική εξαίρεση η τελευταία διετία της καριέρας του (2007-'09), κατά την οποία φόρεσε τη φανέλα της Βολζάνιν.

Την τριετία που έπαιξε στον Ολυμπιακό πανηγύρισε μάλιστα την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της EuroLeague για τον σύλλογο (1997), σε μια ονειρική σεζόν, που επετεύχθη ο στόχος του Triple Crown.

Ως παίκτης του Ολυμπιακού κατέκτησε ακόμη δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή (1996, 1997) και μία το Κύπελλο Ελλάδας (1997).

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της ρωσικής, είχε αποκτήσει επίσης την ελληνική υπηκοότητα, αγωνιζόμενος ως γηγενής στα μέρη μας.

Πηγή sport24.gr

Photo olympiakosbc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News