Γ Εθνική: Προς αύξηση οι όμιλοι-Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Αθλητισμός
Γ Εθνική: Προς αύξηση οι όμιλοι-Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις ομάδες της Γ’ Εθνικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με κύριο θέμα τον αριθμό των ομίλων του πρωταθλήματος. Η προκήρυξη προβλέπει 4 ομίλους, ωστόσο η καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος προκαλεί προβλήματα, καθώς θα υπάρχουν πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Άγγελος Δανιήλ τάχθηκε υπέρ της αύξησης των ομίλων σε 6, για να μειωθούν οι αγωνιστικές και να είναι πιο λειτουργικό το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Επίσης τόνισε την πρόθεση της ΕΠΟ για σέντρα στις 13 Νοεμβρίου, μια απόφαση που εξαρτάται και από την έκβαση της προσφυγής του Πανδραμαϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports, από τις 38 ομάδες που τοποθετήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη οι 16 ήταν υπέρ των 4 ομίλων και οι 22 είπαν 6 Ομίλους. Για τις υπόλοιπες 32 ή 33, καθώς ο Δανιήλ ανέφερε ότι 70 ή 71 θα συμμετέχουν φέτος στη Γ’ Εθνική, παραμένει άγνωστο τι θέλουν. Υπήρξε η πρόταση του μέλους της Επιτροπής Γ' Εθνικής Διονύση Βισβίκη για 5 ομίλους.

Υπέρ των 4 ομίλων τάχθηκαν οι Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Αιολικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου, Απόλλων Πάργας, ΑΟ Πόρου, ΑΟ Τρίκαλα, Διγενής Νεοχωρίου, ΑΕ Μοσχάτου, Καβάλα, Κοζάνη, Άρης Πετρούπολης, ΑΕ Μυκόνου, Εδεσσαϊκός, Τηλυκράτης και Άρης Αβάτου.

Το σενάριο για 6 ομίλους στήριξαν οι: Πανιώνιος, ΑΟ Υπάτου, ΑΕ Λευκίμμης, Ερμιονίδα, Ελασσόνα, Εθνικός, Παναργειακός, Αγία Παρασκευή, Θύελλα Ραφήνας, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, Αίας Γαστούνης, Βύζας Μεγάρων, Πάτραι, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Παγυθεατικός, Ιάλυσος, Ζάκυνθος, Πανελευσινιακός, Διαβολίτσι, Χαλκίδα και ΠΟ Φήκης.

Με το υπάρχον πλάνο των 4 ομίλων, θα υπάρξουν 8 εμβόλιμες αγωνιστικές, κάτι που δεν συμφέρει τις ομάδες.

Από εκεί και πέρα, συζήτηση έγινε και για τον καταρτισμό των ομίλων, με τις αθηναϊκές ομάδες να ζητούν να γίνει ο χωρισμός των μεγάλων ΕΠΣ με κλήρωση και όχι με ορισμό.

Αποφάσεις φυσικά δεν ελήφθησαν, κάτι που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να αυξηθούν σε 6 οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής, προκειμένου να μειωθούν και οι αποστάσεις για τους αγώνες.

Παράλληλα, οι ομάδες ζήτησαν όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα διαιτησίας, με τον ορισμό διαιτητών από όμορες Ενώσεις.

Πηγή: Onsports.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News