default-image

Χρυσή μπάλα: Σήμερα ανακοινώνεται ο μεγάλος νικητής

Αθλητισμός
Χρυσή μπάλα: Σήμερα ανακοινώνεται ο μεγάλος νικητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαβορί για την κατάκτηση ο Μπενζεμά

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο περιμένουν να μάθουν τον νικητή της 66ης «Χρυσής Μπάλας» για το 2022 και η αγωνία δεν φαίνεται να είναι μεγάλη.

Μετά τις δύο διαδοχικές «στέψεις» του Λιονέλ Μέσι (2019 και 2021), ο οποίος φέτος δεν είναι -για πρώτη φορά μετά το 2016- μεταξύ των 30 υποψηφίων, το... κενό του 2020, λόγω της πανδημίας της Covid-19 και τις δίκαιες «γκρίνιες» για και από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο αποψινό γκαλά που θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι, τη Χρυσή Μπάλα» αναμένεται να κρατήσει -για πρώτη φορά- στα χέρια του ο Καρίμ Μπενζεμά. Για να γίνει ο πρώτος Γάλλος νικητής της «Χρυσής Μπάλας» μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν το 1998.

Στην τελετή θα απονεμηθούν συνολικά επτά τρόπαια, αφού, εκτός της «Χρυσής Μπάλας» για τους άνδρες, θα δοθεί η «Χρυσή Μπάλα» στην κορυφαία γυναίκα παίκτρια, ενώ θα απονεμηθούν το τρόπαιο «Κοπά» για τον καλύτερο νεαρό παίκτη, το τρόπαιο «Γιασίν» για τον καλύτερο τερματοφύλακα, το τρόπαιο «Γκερντ Μίλερ» για τον καλύτερο σκόρερ, το έπαθλο για τον σύλλογο της χρονιάς και το «Βραβείο Σόκρατες» (Prix Socrates) ως φόρος τιμής στον διάσημο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος απεβίωσε στις 4 Δεκεμβρίου 2011.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News