Η.. καρδιά του αθλητισμού «χτύπησε» σήμερα στο Αρκαλοχώρι!

Αθλητισμός
Η.. καρδιά του αθλητισμού «χτύπησε» σήμερα στο Αρκαλοχώρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία αλλά και με πλήθος κόσμου έγινε σήμερα μετά από 3 χρόνια απουσίας αλλά και μόλις ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό, ο Ημιμαραθώνιος στο Αρκαλοχώρι με τους ανθρώπους να.. ανοίγουν την αγκαλιά τους στον κόσμο που βρέθηκε εκεί.

Αθλητές από 36 διαφορετικές χώρες αλλά κα από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο νησί μας και όπως λένε και οι ίδιοι «Το Αρκαλοχώρι είναι το πιο φιλόξενο μέρος».

Οι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας του Αρκαλοχωρίου, φρόντισαν αν μην λείψει τίποτα από την διοργάνωση καθώς με την είσοδο στο Εκθεσιακό κέντρο του χωριού, υπήρχαν περίπτερα στο οποία ο κόσμος ο οποίος ήταν εκεί θα μπορούσε να γευτεί τις παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης αλλά και να δροσίσει καθώς η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή.

Μικρά παιδιά αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας πήραν μέρος στον Ημιμαραθώνιο και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους.

Η αυλαία άνοιξε στις 08:50 με τα 10 χλμ όπου τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι, Γεωργαλάς Διαμαντής, Αλιφιεράκης Γεώργιος και Ντάμκας Ανδρέας ενώ στις γυναίκες οι, Νερολαδάκη Ευαγγελία με χρόνο 00:49:08, Ράπτη Αλέκα με χρόνο 00:52:43 και Βενέρη Ελένη με χρόνο 00:53:02.

Η συνεχεία δόθηκε στις 09:45 για τα παιδιά στα οποία δεν υπήρχαν πρώτες θέσεις ενώ στις 12:10 ξεκίνησε ο αγώνας τον 5 χλμ με τους νικητές να είναι οι, Huterli Lorris, Ζερβάκης Γιάννης και ο Ζαγγανάς Σταύρος. Στις γυναίκες τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Ανδρικοπούλου Ζωή με χρόνο 00:19:16, η οποία ήταν 8η στην κατάταξη, η Ilari Barabouti Eva με τον χρόνο της να είναι 00:19:48 και να παίρνει 10η θέση στην κατάταξη και τέλος, η Καπετή Ευαγγελία με χρόνο 00:22:11 που ήταν 22η κατάταξη .

Παράλληλα στις 09:10 έγινε και ο αγώνας για τα ΑμεΑ με νικητές τους Μανώλη Στεφανουδάκη και Παπαδάκη Φίλιππο.

Μεγάλες νικητές του Ημιμαραθωνίου ήταν ο Βέλγος Amaury Paquet που είναι και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης ήταν ο φετινός νικητής, σημειώνοντας χρόνο 1:12:00 στο Αρκαλοχώρι. Την δεύτερη θέση πήρε ο πολιτογραφημένος Youssef Bouissane με 1:14:10 ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Μίνος με 1:14:46, που ήταν παράλληλα και ο πρώτος Έλληνας.

Πρώτη γυναίκα του Ημιμαραθωνίου ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 1:25:10, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε με χρόνο 1:27:27 η Χριστίνα Κατζουράκη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Έφη Φλώρου με χρόνο 1:31:58.

Τοπικοί φορείς από έδωσαν τον παρόν ενώ ανάμεσα στους αθλητές ήταν και ο Παραολυμπιονίκης, Μανώλης Στεφανουδάκης ο οποίος δήλωσε στην «Ν.Κ»:« Είμαι αρκετά χαρούμενος που βρέθηκα εδώ μετά από 3 χρόνια. Είναι σημαντικό για εμένα καθώς ήθελα να βρεθώ δίπλα στους ανθρώπους του Αρκαλαχωρίου, οι οποίοι περνάνε πολύ δύσκολα. Είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε γιατί η διοργάνωση αυτή είναι πολύ ωραία και είμαι σίγουρος τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερη. Ο κόσμος είναι αρκετός και το γεγονός ότι ήρθαν αθλητές από 36 διαφορετικές χώρες πάει να πει ότι κάτι κάνουμε καλά.»

Ανάμεσα στους άλλους αθλητές, ήταν επίσης ο Παραολυμπιονίκης, Στέλιος Μαλακόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Πέρυσι δεν κατάφερα να έρθω λόγω του σεισμού, ωστόσο είπα στον εαυτό μου ότι φέτος θα ήμουν εδώ. Θα έφτιαχνα το αγωνιστικό μ πρόγραμμα και θα ερχόμουν. Έτσι και έγινε. Είμαι αρκετά χαρούμενος που πήρα μέρος στην διοργάνωση για 1η φορά. Ο θεσμός εδώ είναι τέλειος. Η διοργάνωση είναι καταπληκτική αλλά αυτό που ξεχώρισα από όλα ήταν οι άνθρωποι η οποίοι αν και πέρασαν ότι πέρασαν είναι εδώ σήμερα (σ.σ χθες) και μας φροντίζουν. Εύχομαι να είμαι εδώ και του χρόνου.»

Μετά και το τελευταίο αγώνισμα, η γιορτή δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στήθηκε… γλέντι με την κρητική λύρα με τον κόσμο που βρέθηκε εκεί χορεύει.

Ακολούθησαν οι απονομές με τους μικρούς και τους μεγάλους να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους ενώ το φαγητό ήταν άφθονο για όλους.

Άφθονη ήταν και η ρακί, με τους ξένους αθλητές να δηλώνουν πως τους έλειψε η «μυρωδιά» της Κρήτης και ευχή όλων να βρεθούν ξανά και του χρόνου εκεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News