Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Το πιο σπουδαίο αθλητικό γεγονός έκανε come back στο Αρκαλοχώρι (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Το πιο σπουδαίο αθλητικό γεγονός έκανε come back στο Αρκαλοχώρι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου μετά από τρία χρόνια απουσίας

Επιστρέφει σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου, μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και του σεισμού των 6 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης,  με στόχο να προσφέρει και πάλι μία μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcretehm%2Fposts%2Fpfbid05Y7T6azTTxdNEc1xjGAg1wCfQaRfRgsZFX54oTe7Q4Axv6YhwZQBxEAJz9VpcJLml&show_text=true&width=500

Πρόκειται για έναν αγώνα θεσμό, ο οποίος επέστρεψε για να χαρίσει χαμόγελα με συμμετέχοντες επαγγελματίες αθλητές αλλά και πολίτες που θέλουν να περπατήσουν, λαμβάνοντας μέρος σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός, που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Πέρα από το αθλητικό πνεύμα στα χωριά που συμμετέχουν στη δράση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης θα υπάρχει μουσική, χορός, άφθονο φαγητό και ρακί.

Το εντυπωσιακό μετάλλιο

Από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να κερδίσει κανείς με τη συμμετοχή του στον Ημιμαρθώνιο Κρήτης είναι το εντυπωσιακό και πρωτότυπο μετάλλιο! Ένα ακόμη αθλητικό παπούτσι, χειροποίητη δημιουργία της Καίτης Μυκωνιάτη, εμπλουτίζει με ξεχωριστό τρόπο τη συλλογή των συμμετεχόντων που έχουν κερδίσει εντυπωσιακά μετάλλια και κατά το παρελθόν.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcretehm%2Fposts%2Fpfbid02GiATBzgvykHzcaEMKJM6ZRqsBSXmV7hLesT47BmX8rmPLzsuahtdaLscTMAvniqol&show_text=true&width=500

Όλα τα μετάλλια και φέτος θα είναι διαφορετικά καθώς έχουν σχεδιαστεί ένα ένα στο χέρι, με την παραμικρή λεπτομέρεια!

Στην φετινή κορδέλα επίσης είναι αποτυπωμένος ο δίσκος της Φαιστού! «Μοναδικά έπαθλα για μοναδικούς αθλητές!», όπως σημειώνουν στον ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Αρκαλοχωρίου.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcretehm%2Fposts%2Fpfbid0T3jDh6iu1393Wm6CFU5UASqY88uCNALD2ynbMDKGaAac24WGRyiaefRefV2Nkvghl&show_text=true&width=500

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα, η εκκίνηση της Κυριακής δόθηκε στις 08:50 με τα 10 χλμ. ενώ ακολούθησε στις 09:10 το πρωί ο Ημιμαραθώνιος.

Τα 1.000 μέτρα για τα παιδιά θα ξεκινήσουν στις 9:15 ενώ ο πολυπληθής αγώνας των 5 χλμ. θα αρχίσει στις 12:10.

Σε ότι αφορά στον αγώνα τον Ατόμων με Αναπηρία, αυτός έχει οριστεί για τις 12:40, ενώ στις 13:05 υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι απονομές και μισή ώρα αργότερα θα αρχίσει το κρητικό γλέντι!

Αυξήθηκαν τα έπαθλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αναγνωρίζοντας την δυσκολία των καιρών και εκτιμώντας την προσπάθεια των αθλητών μεγάλων αποστάσεων που προετοιμάζονται χωρίς τις οικονομικές απολαβές αθλητών άλλων αγωνισμάτων, ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου αποφάσισε φέτος να αυξήσει τα χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους Άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Επιπλέον δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία για τους Έλληνες αθλητές που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις στον Ημιμαραθώνιο.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcretehm%2Fposts%2Fpfbid026CE2E6Ve2y5TMf2mXVemRz6yGmEMifNgtySwxDfZg8HRXaSoaE2FRBoxHihc5E6Dl&show_text=true&width=500

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Ημιμαραθωνίου

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου «6ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ», σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στο Δήμο Μινώα-Πεδιάδος, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, όλων των οχημάτων, κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, την Κυριακή 02.10.2022, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα:

  • στη διαδρομή Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου-Μάχης Κρήτης- Ελ. Βενιζέλου- Σάββα Πέππα-Μάχης Κρήτης- Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, καθώς και σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού από δημοτική ενότητα Αρκαλοχωρίου έως τοπική κοινότητα Χουμερίου.
  • στη διαδρομή από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου-Μάχης Κρήτης- Ελ. Βενιζέλου- επαρχιακή οδός Αρκαλοχωρίου προς τοπική κοινότητα Χουμερίου-Βόνης-Γαλατά-Θραψανού-δημοτική ενότητα Αρκαλοχωρίου- Ελ. Βενιζέλου-Μάχης Κρήτης- Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος που αναφέρεται παραπάνω κατά τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας, θα διεξάγεται μέσω παράπλευρών οδών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς τοπική κοινότητα Θραψανό, Βόνη, Γαλατά και Χουμέρι θα διεξάγεται από λοιπές παράπλευρες οδούς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων προς τα δημοτικά διαμερίσματα Μάρθας και Σκινιά θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Γαζέπι Μύλος-Αυλή-Κασσάνοι-Καραβάδω και Μουσούτα-Πουλιές-Ινί, αντίστοιχα.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής και θα αποδίδεται στην κυκλοφορία αμέσως μετά τη διέλευση των αθλητών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News